Haberler

Yusufeli Baraj kapakları açıldı, gökkuşağı ortaya çıktı

Güncelleme:

Artvin'de elektrik üretimine hazırlanan Yusufeli Barajı'nda kapaklar açılınca güneşli havada oluşan gökkuşağı eşsiz görüntüler ortaya koydu. Baraj gövdesinde oluşan gökkuşağının farklı tonları suyun akıntısına eşlik etti.

Yusufeli Baraj kapakları açıldı, gökkuşağı ortaya çıktı

ARTVİN - Artvin'de elektrik üretimine hazırlanan Yusufeli Barajı'nda kapaklar açılınca güneşli havada oluşan gökkuşağı eşsiz görüntüler ortaya koydu.

Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen ve kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES projesi elektrik üretimine hazırlanıyor.

Barajda kontrollü olarak su tutma işlemi devam ederken, dönem dönem açılan baraj kapakları ilginç görselleri ortaya koyuyor.

Havaların sıcak olmasıyla basınçlı bir şekilde baraj gövdesinden çıkan sulara gökkuşağı oluşturdu. Baraj gövdesinde oluşan gökkuşağının farklı tonları suyun akıntısına eşlik etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yusufeli Barajı Yusufeli Güneşli Artvin Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title