Haberler

Vali Coş Çaresizlere Çare Oluyor

Adana'da daha önce görme engelli bir öğrenciye Almanya'dan gözlük getirten, beyninde tümör olan bir çocuğu ameliyat ettiren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şimdi de yürüyebilmesi için 40 bin liraya ihtiyacı olan 11 yaşındaki Makbule Gülşah'ın...

Adana'da daha önce görme engelli bir öğrenciye Almanya'dan gözlük getirten, beyninde tümör olan bir çocuğu ameliyat ettiren Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, şimdi de yürüyebilmesi için 40 bin liraya ihtiyacı olan 11 yaşındaki Makbule Gülşah'ın elinden tuttu.

İlkay Kiver (32) ile Ertuğrul Canbolat'ın (33) 2002 yılında Makbule Gülşah ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Ancak Makbule Gülşah doğum sırasında beyin kanaması geçirdiği için 21 gün yoğun bakımda yattı. Hayata tutunan Makbule Gülşah kısmi felç kalarak yürüme kabiliyetini yitirip, sağ elini kullanamaz hale geldi. Anne İlkay Kiver, kızının hayata tutunması için mücadele ederken, eşinin uyuşturucu tacirliği yapığını öğrenerek boşanma davası açtı. Kiver 2004 yılında eşinden boşanarak ailesinin yanına yerleşti. 4 yıl sonra Kiver'in eski eşi de uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla cezaevine giridi. Kiver babasından kalan 750 lira maaşla geçinirken, bir türlü kızının ameliyat olması için gereken 40 bin lirayı bulup ameliyat ettiremedi. Kiver durumu, basın mensuplarıyla paylaşırken, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş hemen İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat verip, aileyle görüşülerek gereken neyse yapılmasını istedi. Sağlık müdürlüğü de aileye ulaşıp, çocuğu Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Burada çocuğun muayene edildikten sonra ameliyat yapılmasına ve daha sonra özel bir hastanede 1 yıl fizik tedavi görmesine karar verildi. Vali Coş, bu aşamalarda çıkacak bütün masrafları karşılayarak Makbule Gülşah Canbolat'ın yürümesi için ne gerekiyorsa yapılması emrini verdi.

Anne Kiver, gelişmeler karşısında çok mutlu olduğunu, kendileriyle ilgilenen herkese teşekkür ettiğini belirterek, "Adana Valisi Hüseyin Avni Coş bizimle ilgilenerek halkının, vatandaşının yanında olduğunu gösterdi. O halkın valisiymiş. Valimize çok teşekkür ediyorum. Artık yıllardır gülmeyen yüzlerimiz valimiz sayesinde gülüyor" dedi.

Makbule Gülşah da Vali Coş'a teşekkür ederek, "Vali babamıza teşekkür ediyorum. Benim babam yok gibi bir şey ama bundan sonra benim babam valimizdir. En kısa sürede bana yardım eden, yürümemi sağlayacak valimizi görmek istiyorum. Ona teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Adana Valisi Coş, daha önce de yardıma muhtaç vatandaşların yanında olarak onları mutlu etmişti. Coş, lise öğrencisi görme engelli Ayşegül Yedigöz'e Almanya'dan iki çeşit gözlük getirtmiş, beyninde tümör olan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'i de ameliyat ettirmişti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Makbule Gülşah Canbolat Hüseyin Avni Coş Almanya Yaşam Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title