Haberler

Uyarı dikkate alınmadı! Prof. Dr. Ercan, Erzincan'daki tehlikeyi aylar önce işaret etmiş

Güncelleme:

Erzincan'daki altın madeninde toprak kayması sonucu 9 işçi göçük altında kaldı. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın aylar öncesinde ziyaret esnasında bölgesindeki tehlikeyi işaret ettiği ortaya çıktı. Ercan aylar önce çekilen videoda, "Olaylar burada oluyor. 34 kademe yapmışlar. Onların altında borlar var. Borlar aşağı geliyor. Madenin bir kısmı sülfürlü" ifadelerini kullanıyor.

Erzincan İliç'e bağlı Çöpler Köyü'ndeki altın madeninde facia yaşandı. Tonlarca toprak bir anda 100 dönümlük alana yayıldı. Dağı andıran toprak yığının bir anda sel gibi ilerlediği bölgede 9 işçi kayboldu.

ELİYLE İŞARET ETMİŞTİ

Anagold Madencilik şirketinin işlettiği altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucunda 9 işçi toprak altında kaldı. Muhtemel toprak kaymasının bölgeye olumsuz etkilerini belirterek uyarıda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, heyelan bölgesinde gelecek tehlikeyi belirterek afetin meydana geldiği yeri eliyle işaret etmesi yeniden gündem oldu.

"KASIM AYINDA TEHLİKEYİ GÖSTERMİŞTİM"

Kasım ayında bölgeyi ziyaret eden ve kaymanın gerçekleştiği yeri önceden işaret eden Ahmet Ercan, uyarısını resmi olarak ortaya koymuştu. Ercan, o videoyu alıntılayarak "Kasım ayında tehlikeyi göstermiştim..." ifadesini kullandı. Ercan'ın 2023 Kasım ayında yaptığı açıklamada, "Olaylar burada oluyor. Yığıyorlar. Oydukları yer karşı tarafta tepenin arkası. 34 kademe yapmışlar. Onların altında borlar var. Borlar aşağı geliyor. Madenin bir kısmı sülfürlü. Türkiye'de bunlar genellikle taşların içine saçılmış bir şekilde gözle görülmeyen tanecikler biçimindedir. Oytarma işlemi yapılır. Dağ oytarılır, parçacıklar koparılıp ve toz haline geldikten sonra üst üste yığınlar oluşturur. Her şey ortada." ifadeleri yer alıyor.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Ahmet Ercan Erzincan Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500

Yorumlar (2)

sade vatandaş:

orada edebiyat yapmış açık açık arkadaş burada bu faaliyetlerde bulunmak tehlikeli çok büyük göçük olabilir demişmi dememiş bitti

6
12
yanıtYanıtla
Murat Çetin:

Maden şirketinin ruhsatı iptal edilip gerekli tazminatlar alınacak mı . Yoksa eski bir bakanımızın Soma faciasından sonra gerekli işlemleri yapmayan ocakları kapatıyoruz sonra 50 kişi araya giriyor arıyor demişti . Acaba Buda bu şekilde mi olacak .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title