Haberler

Sokak köpekleri uyutulacak mı? İşte TBMM'ye sunulan taslak metindeki maddeler

Güncelleme:

TBMM'ye ulaşan başıboş sokak köpekleriyle ilgili düzenlemenin taslağında yer alan maddeler ortaya çıktı. Taslağa göre; ilk adımda hayvanların sahiplendirilmesi amaçlanacak. Uyutulma ilk planda düşünülmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili açıklamasında "Eğer sahiplendirmeyi başarabilirsek bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz" dedi.

Ak Parti, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişikliğe hazırlanırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, taslak çalışmanın Meclis'e geldiğini açıkladı.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Bakan Tunç, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı bir taslak çalışması yapmıştı. Ve bu taslak çalışması Meclis grubumuza intikal ettirildi. Milletvekillerimiz elbette bunu değerlendireceklerdir. Hayvanları koruma noktasındaki kararlılığımızı sürdürüyoruz biz. Hayvanları Koruma Kanunu çıkaran bir iktidarız. Sonrasında yine hayvanları korumayla ilgili araştırma komisyonu kurulmuştu, o komisyonun tavsiye kararları doğrultusunda birtakım düzenlemeler yapmıştık. Hayvanları Koruma Kanunu'nda; 'evcil hayvan', 'sahipsiz hayvan' gibi tanımlar netleştirilmişti ve hayvanlara eziyet edenlere yönelik cezaları artırmıştık. Bu anlamda, hayvanları koruma konusundaki hassasiyetimiz devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

TASLAK METNİNDE DİKKAT ÇEKEN MADDELER VAR

Sokak köpekleriyle ilgili düzenlemenin taslak metninde dikkat çeken ifadeler yer aldı. Söz konusu düzenlemeyle birlikte sokak köpeklerinin bakımı ve kısırlaştırması belediyelerin sorumluluğunda olacak, sahiplendirme teşvik edilecek, çip takma zorunlu hale getirilecek ve sahiplerine ağır para cezaları uygulanacağı belirtiliyor. Peki sokak köpekleri ile ilgili yasa tasarısı neler içeriyor?

Sokak köpekleri için hazırlanan taslakta yer alan maddeler ise şu şekilde;

  • Barınak yapımı, kısırlaştırma ve bakımında belediye uhdesinde olması öngörülüyor.
  • Belediyeler görevini yapmazsa İller Bankası'ndan aldığı paraların bir kısmı kesilecek
  • Sahiplendirilme esas olacak, tüm köpeklere çip takılacak
  • Köpek sahipleri köpeklerine sahip çıkmazsa ağır para cezaları getirilecek
  • Sahibi olmayan köpeklerin kaydı belediyede olacak
  • Uyutulma ilk planda düşünülmeyecek

ERDOĞAN: EĞER BUNU BAŞABİLİRSEK...

Sokak köpeklerine yönelik düzenlemeyle ilgili tartışmalar devam ederken dikkat çeken bir çıkış da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Parti grubunda konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Mevzuatta yapacağımız değişiklikle biz, sahipsiz köpeklerin sahiplenilmesini amaçlıyoruz. Bu değişiklikteki yegane hedefimiz budur. Hazırlıkları devam eden kanun teklifiyle köpek bakımevi olmayan yerlerde, hemen bakımevleri kurulacak. Sahipsiz hayvanlar bu bakımevlerinde tutulacak. Ayrıca sahiplenilmeleri için kampanyalar yapılacak. Sahiplenilen hayvanlar kısırlaştırılacak, aşılanacak ve çip takılarak sahibine teslim edilecek, bundan sonra da çok sıkı takip edilecek. Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Özellikle hayvan severlerimizin bu süreçte, barınaklardaki köpekleri sahiplenmek suretiyle daha fazla sorumluluk alacaklarına inanıyoruz. Aynı şekilde belediyelerin, kanunun kendilerine yüklediği görevleri en güzel şekilde yerine getirerek, sürece olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz. Eğer bunu başarabilirsek, bir sonraki adıma da ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz. Böylece, bu önemli sorunu hep birlikte, en geniş mutabakatla, milletimizin arzu ve beklentileri yönünde çözmüş olacağız" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Recep Tayyip Erdoğan Sokak Köpeği AK Parti Hukuk Yaşam Güncel Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? Nisan'ın 21'inde doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan burcu! 20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi!
İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

500

Yorumlar (38)

can erdemir:

Geçmişten hiç ders almıyoruz. Ne zaman ki köpekler öldürüldü bu milletin başına felaketler geldi. İnsanca yöntemler geliştirmeliyiz.

427
288
yanıtYanıtla
Arman Usa:

hurafeyle yasamaktan ne zaman vazgececeksiniz? Sahiplenin kardes kimse yapmayin demiyor

yanıt225
yanıt257
faruk merttürk:

Silahla dolaşmaliyiz.

yanıt95
yanıt168
YalancıSavar:

Sen haberi okudun mu?

yanıt28
yanıt6
hakikitosunpaşabenim:

şehirde hayvan olmaz

258
272
yanıtYanıtla
Didem Yılmaz:

sizin gibiler var ya

yanıt305
yanıt167
Kakis Duran:

Sehirde senin gibi insan da olmaz

yanıt39
yanıt41
Raşid Polat:

cevremizde 3-5 tane olsa kisirlastirilsin derim. ama acayip yayıldı. birlik oluncada saldirganlasiyorlar. üzülerek uyutulmasıni istiyorum. hepimizin colugu cocugu var...

193
124
yanıtYanıtla
Gözde Doğan:

Böyle bir vicdansızlık yapmazsınız belediye para yiyeceğine barınak yapsın

201
33
yanıtYanıtla
şahin yılmaz:

sokak köpekleri değil, pitbulla gezenler daha tehlikeli

204
10
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title