Haberler

Selimiye Camisi'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti

Güncelleme:

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Edirne'deki Selimiye Camii'nde 41 yıl boyunca müezzin olarak görev yapan Nadi Ersoy hayatını kaybetti. Edirne'ye gelen ziyaretçilere Selimiye Camii içinde okuduğu ezan ve kamet ile hayran bırakan Ersoy, birçok ulusal kanala da Selimiye Camii'nin tanıtımında konuk olmuştu. Halk arasında 'Sosyetik müezzin' olarak anılıyordu. Cenaze namazı 41 yıl görev yaptığı Selimiye camisinde kaldırılacak Edirne'ye gelen devlet başkanlarından, Türkiye ziyareti sırasında delik çoraplarıyla görüntülenen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'den tutun birçok siyasetçi, iş insanı ve sanatçıya bile ezan okuyan, kamet getiren Nadi Hoca'ya Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından doğduğu köy olan Avarız köyünde defnedilecek.

Selimiye Camisi'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti

EDİRNE - Mimar Sinan'ın ustalık eseri Edirne'deki Selimiye Camii'nde 41 yıl boyunca müezzin olarak görev yapan Nadi Ersoy hayatını kaybetti.

Edirne'de beyaz giyim tarzı, uzun saçları, kendisi ile özdeşmiş olan bisikleti, motosikleti ve renkli kişiliği ile sevilen isimlerden olan Selimiye Camii'nin emekli müezzini 83 yaşındaki Nadi Ersoy, tatil için gittiği Balıkesir'in Akçay ilçesinde kalp krizi geçirdi. Akçay Devlet Hastanesine kaldırılan Ersoy, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Edirne'ye gelen ziyaretçilere Selimiye Camii içinde okuduğu ezan ve kamet ile hayran bırakan Ersoy, birçok ulusal kanala da Selimiye Camii'nin tanıtımında konuk olmuştu. Halk arasında 'Sosyetik müezzin' olarak anılıyordu. Renkli kişiliğinin yanında yardım severliği de ön plana çıkan Ersoy emekli olduktan sonra yine görev yaptığı Selimiye Camii'ni anlatarak Edirne'nin gönüllü tanıtım elçisi olmuştu.

Cenaze namazı 41 yıl görev yaptığı Selimiye camisinde kaldırılacak

Edirne'ye gelen devlet başkanlarından, Türkiye ziyareti sırasında delik çoraplarıyla görüntülenen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'den tutun birçok siyasetçi, iş insanı ve sanatçıya bile ezan okuyan, kamet getiren Nadi Hoca'ya Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından doğduğu köy olan Avarız köyünde defnedilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Paul Wolfowitz Dünya Bankası Mimar Sinan Müezzin Türkiye Edirne Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title