Haberler

Protez tırnakla abdest kabul olur mu? Nihat Hatipoğlu'nun cevabı çok net oldu

Güncelleme:

Ramazan ayı boyunca ekranda vatandaşların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na "Protez tırnak kullanıyorum, abdestim kabul olur mu?" sorusu yöneltildi. Hatipoğlu bu soruya "Protez ana tırnağın üstüne oturduğu için abdest olmaz. Suyun tırnağa değmesi lazım" yanıtını verdi.

ATV ekranlarında Ramazan ayı boyunca vatandaşların dinen merak ettiklerini yanıtlayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bu kez bir izleyicinin güzellik rutini hakkında konuştu.

"SUYUN TIRNAĞA DEĞMESİ LAZIM"

Programda bir izleyici Hatipoğlu'na "Protez tırnak kullanıyorum, abdestim kabul olur mu?" sorusunu yöneltti. Hatipoğlu bu soruya "Protez ana tırnağın üstüne oturduğu için abdest olmaz. Suyun tırnağa değmesi lazım. Sizin proteze değdiği, alta su inmediği için abdestiniz ve guslünüz geçersizdir" yanıtını verdi.

Haberler.com / İsmail Elal - Yaşam

Nihat Hatipoğlu Kadın Magazin Yaşam Haberler

500

Yorumlar (58)

ömer ihsan muşlu :

YOK YAV KİMDEMİŞ KABUL OLMADIĞINI.ÖNEMLİ OLAN NİYET DOĞRULTUSUNDA ALINAN ABDESTTİR.SİZLER ANCAK MÜSLÜMANLIĞI ZORLAŞTIRIN BAL GİBİDE OLUR.YETERKİ KİŞİNİN KENDİNDEN EMİN TEMİZLENDİĞİNE KANAAT GETİRİRSE SORUN YOKTUR.

29
271
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

Fetvaa verme la hırbo bilip bilmeden

yanıt170
yanıt11
Ahmet Duran Akbulut:

Ya canına yandığım ülkem maşallah sübhanallah herkes bilirkişi tü tü tü maşallah

yanıt47
yanıt8
Hasibe Eroğlu:

Temizlik imandandır. İşemeyi tuvalet yapma adabını bilmeyen altını yıkamaktan aciz insan temiz olmayan namaz kılmanın içindeki ve dışındaki şartlarına uymuyorsa kılamaz. Üstünde idrar sıçraması varsa bile kılamaz o halde abdest almış olsa bile kılamaz ki yok içim temiz yok şu kadar mest edilir o da olmaz hastalar için çok kolaylık vardır isteyen herkese olduğu gibi. Kısacası namazda gözü olmayanın ezanda kulağı olmazmış.

yanıt51
yanıt3
murat.murat:

Ulan dengesiz islam hakkinda bilgin yok bari fetva vermeye kalkma ölçüyü insanlar belirlemiyor bilip bilmeden konuşuyorsun

yanıt37
yanıt6
golebicemarti golebicemarti:

Sayın Hasibe Eroğlu: Dedikleriniz doğru olmakla beraber avuç içini geçmeyecek kadar necasetle abdest alınıp, namaz kılınabilir. Saygılarımla.

yanıt6
yanıt6
golebicemarti golebicemarti:

Dinimiz kolaylık dini çıplak ayak üzerine veya çorap üzerine de mest (mesh) yapabilirsiniz. Tek fark çorabınızı çıkardığınız da abdestiniz bozulur. Peygamber Efendimizin uygulamalarının en asgarisini uygulayın yeter. Peygamber Efendimizin önüne geçmeye çalışmayınız. Saygılarımla.

yanıt4
yanıt5
Tuncay:

ömer hocaefendi fetvayi vermis , tahsil ne omer, tıp okumadan ameliyat yapmaya calisiyorsun

yanıt5
yanıt3
mesut can dursun:

Ne kadar dinsiz varsa yorumlara toplanmis. ahkam keser olmus. oglum bak burasi musluman bi ulke ve su sesinizi az kesin artik. siz birbirinize bakarak cesaret buldunuz iyice ama bu yazdiklarinizi ulu orta yerde soylemeyin.

32
12
yanıtYanıtla
Alev Simli:

mesutcan sana biraz bilgi vereyim 1.Ülkelerin dini olmaz. 2. Ülkelerin milliyeti olur. 3.insanların dini olur. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır sıkma canını !!

yanıt1
yanıt6
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title