Haberler

Ordu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme:

Ordu'da düzenlenen resmi törenler, konserler, kortej yürüyüşleri ve havai fişek gösterileri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın da kortej yürüyüşüne katıldı. Konser sonrası vatandaşlar Rüsumat No: 4 Gemisi'ni ziyaret etti. Kutlamalar havai fişek gösterileriyle son buldu.

Ordu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenler ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları akşam saatlerinde Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserler, kortej yürüyüşleri ve havai fişek gösterileri ile renklendi. Düzenlenen programlara Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Zafer yürüyüşüne ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın da katıldı

Kortej yürüyüşü için Altınordu'nun Köprübaşı Ceren Özdemir Meydanı'nda buluşan Ordulu vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde İlk Adım Anıtı'na yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe dünyaca tanınan Türk keman virtüözü ve besteci Cihat Aşkın'da katıldı.

Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün gayretiyle bilinen ve 'Ordu'nun Zafer Madalyası' olan Rüsumat No: 4 Gemisi'nin bulunduğu Rüsumat Anıtı'nda sona eren yürüyüş sonrası Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları'nın sembolize edildiği CAKA projesi kapsamında Ordu'ya gelen Filarmoni Orkestrası bir konser verdi. Birbirinden güzel parçaların çalındığı ve 30 Ağustos coşkusunun keman melodilerinden yükseldiği konsere Ordulularda eşlik etti.

Konser sonrası vatandaşlar Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından birebir replikasının yapıldığı ve içinde Milli Mücadelenin, Kurtuluş Savaşı'nın duygularını yansıtan müzenin bulunduğu Rüsumat No: 4 Gemisi'ni ziyaret etti.

Havai fişek coşkusu

Kutlamalar, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu-Kirazlimanı'nda bulunan ve yapılan düzenlemelerle halka açılan Çamlı Köşk 'te Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından düzenlenen konserle devam etti.

Orkestranın çalıp söylediği türkü ve marşlar ile gece taçlandırılırken konser sonrası havai fişekler gösterileri şölen havasında geçti.

Program sonrası Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasına düzenlenen bu gece için çiçek takdim etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Güler, "Bu gece çok anlamlı bir gece. Büyük Taarruzun 101. yılını kutluyoruz. Bu vesileyle de Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Günü'müz hepimize kutlu olsun" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Ordu Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title