Haberler

Kıblesi 18 derece yanlış olan 64 yıllık cami yıkılıyor

Güncelleme:

Samsun'da kıblesi 18 derece yanlış olan ve bu nedenle namaz için gelen cemaatin rahatsızlık duyduğu 64 yıllık caminin yıkım çalışmalarına başlandı.

Samsun'da kıblesi 18 derece yanlış olan caminin yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkım çalışmalarının ardından aynı bölgeye büyük ve kıblesi doğru bir cami yapılacak.

Samsun'un Terme ilçesi Çay Mahallesi'nde bulunan Yeni Cami, kadın-erkek lavabosunun olmamasından, yetersiz gelmesinden ve kıblesinin 18 derece yanlış olmasından kaynaklı yıkımına karar verildi. Yeni Cami Derneği Başkanı Mehmet Ali Körpe, birkaç yıl önce camide yapılan incelemeler sonucunda caminin kıblesinin yanlış olduğunun tespit edildiğini belirtti. Körpe, derneğin aylar süren çalışmalarının ardından hayırsever iş adamlarının ve cami cemaatinin desteğiyle, kıblesi yanlış olan caminin yıkılarak yenisinin yapılmasının kararlaştırıldığını ifade etti.

CEMAAT RAHATSIZLIK DUYUYORDU

"Yanlış kıbleli cami" söylentilerinden dolayı ibadet için camiye gelen cemaatin rahatsızlık duyduğunu kaydeden Başkan Körpe, uzun çalışmalar sonucunda caminin yıkım kararının çıktığını dile getirdi. 1956 yılında yapılan caminin 2020 yılında yeterli hizmeti veremediğini anlatan Körpe, "Bu camiyi yıkıp yeniden inşa etmek için mücadelemizi veriyoruz. Camimizin bay ve bayan lavabosu, bayan namaz kılma yeri yoktu. Bunun yanında kıblesinde 18 derece kayıp olan camimizi yenileme çalışmalarına başladık. Camimizin inşaatına hayırsever iş adamları ve cemaatimiz yardımcı olacaktır. Bizler de cami derneği olarak bu girişime öncülük ediyoruz. Daha kaliteli, daha iyi hizmet verebilecek, bay ve bayan lavabosu bulunan yeni bir ibadet alanı inşa edeceğiz inşallah. Bu vesileyle emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Caminin yıkım çalışmaları tamamlandıktan sonra yerine 1750 kişinin ibadet edebileceği büyük ve kıblesi doğru bir cami inşa edilecek.

Kıblesi 18 derece yanlış olan 64 yıllık cami yıkılıyor

Kıblesi 18 derece yanlış olan 64 yıllık cami yıkılıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Çay Mahallesi Yeni Cami Samsun Terme Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500

Yorumlar (36)

LFC:

şimdi yerine yenisini yapacaklar. her taraf cami oldu yaaaa. . . harcanan paralara yazık. . . gidin evinizde kılın. . bıktık. .

12
37
yanıtYanıtla
Arif gsli:

Kılmayan karışamaz. Özgürlük bole bişi. Bizde sizden bıktık, rahmete manisiniz. Lütfen defolun batıya orda cami yok

yanıt9
yanıt6
KDLSMFGKLS:

sana ne la senin ayinine kimse karışıyor mu senin çan çalıyor rahatsız oluyor mu kimse? saygı duymayı öğrenemediniz bir türlü asıl senden ve zihniyetinden bıktık

yanıt7
yanıt6
Yavuz Selim:

Ne yani kilisemi yapsinlar, cok rahatsiz oluyorsan git baska ülkeye ,sizin gibilere ihtiyaç yok, Dinsiz insanlardan korkacaksin,Dünyadan uzak, terbiye kalmamiš,çok gördüm Allah‘dan kopmuš insanlari, yüzde 99u huzursuz, psikolojisi bozuk ,yalanci ,büyük kiyametler basliyor yakinda, kendinize gelin

yanıt5
yanıt8
kul ahmet:

Namaz kılmaya niyeti olan böyle ayrıntılara takılmaz. zaten 45 derereceye kadar müsaade var. ayrıca eskiden gps mi vardı ? pusula mı vardı. tarihi camilerin de çoğunun kıblesi biraz kayıktır. hepsini yıkmaya kalksaydık cami kalmazdı. Namazda asıl önemli olan senin durduğun yer değil, kalbinin Allaha dönük olması. Kalbin Allaha dönük değilse O kıblesi doğu kıldığın namazlar da kabul olmayacak. .

40
4
yanıtYanıtla
Furkan1903:

Çok doğru kardeşim

yanıt5
yanıt0
beşiştaslı oktay:

halıları kıbleye göre ayarlamak zor mu geldi

30
1
yanıtYanıtla
Sorun değildi.:

45 dereceye kadar sorun olmadığı yönünde alimlerden görüşler var.

25
0
yanıtYanıtla
Harbici:

Camiyi yıktınız tamam da minareden ne istediniz.

17
8
yanıtYanıtla
asdsa:

senin gibiler yorum diye yıkmışlar

yanıt1
yanıt3
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title