Haberler

Elbistan'da Depremzedelere Yeni Konutlar

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremzedeler için TOKİ tarafından inşa edilen konut projesinde çalışmalar devam ediyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, projenin ilerleyişini inceledi ve kasım ayında konutların bir kısmının teslim edilmesini hedeflediklerini belirtti. Toplamda 10 bin bağımsız bölümün yapılacağı projede, kırsal mahallelerde de afet konutları inşa ediliyor.

6 Şubat'taki ikinci depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından mart ayında temeli atılan kalıcı konut projesinde çalışmalar devam ediyor.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Karaelbistan Mahallesi'nde 4 bin 12 bağımsız bölüm şeklinde inşa edilen proje alanında incelemede bulundu.

Gürbüz, hedeflerinin konutların bir kısmını hak sahiplerine kasım ayında teslim etmek olduğunu belirtti.

Depremde evleri yıkılan veya ağır hasar alan depremzedeler için ilçede 10 bin bağımsız bölümün inşa edileceğini aktaran Gürbüz, depremin hemen ardından ilgili bakanlık ve kurumların desteğiyle afet konutlarının yükselmeye başladığı kaydetti.

Karaelbistan Mahallesi'nde süren TOKİ konutlarında yüzde 70 fiziki gerçekleşmeye ulaşan binaların olduğuna işaret eden Gürbüz, "Kasım ayı gibi biz inşallah burada inşa edilen konutların bir kısmının teslim edilmesini hedefliyoruz. Şu anda Karalbistan Mahalle'mizde yaklaşık 4 bin 12 bağımsız bölümümüz yapılıyor. Elbistan'da toplamda yaklaşık 10 bin bağımsız bölüm TOKİ tarafından yapılacak." diye konuştu.

Kırsal mahallelerde de afetzedeler için yapılan afet konutlarının inşa çalışmalarının sürdürüldüğünü aktaran Gürbüz, şunları kaydetti:

"Diğer taraftan kırsal mahallelerdeki yaklaşık 800 konutumuz hızla ilerliyor. Orada da yaklaşık yüzde 50'lik orana ulaştık. Arkasından önümüzdeki yıl 6. aya kadar Elbistan'da şantiyesi kurulup temeli atılmış tüm yapılan toplu konutlar teslim edilmiş olacak. Böylece 10 bin konut TOKİ tarafından vatandaşlarımıza inşallah bütün sosyal donatılarıyla beraber en güzel şekilde teslim edilecek. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız yerinde dönüşüm projesi kapsamında vatandaşlarımıza bir kısmı hibe, bir kısmı uzun vadeli kredi şeklinde destek oluyor.

Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı da yerinde dönüşümü daha çok önemsediler. TOKİ'ye taşınmak isteyen hak sahiplerimiz bir taraftan tercih ve taleplerinin bu bölgelerde olmasını isteyecekler diğer taraftan tercihleri kendi yerinde olacak olan vatandaşlarımız da devletimizin vermiş olduğu imkanlar ve kredilerle beraber yerinde dönüşüme tabi olup yeniden depreme dayanıklı bir konut inşa edip inşallah eski yerlerinde yaşamlarını devam ettirecekler."

Gürbüz, yerel idareciler olarak afet konutlarının bulunduğu bölgenin alt ve üst yapıları ile tüm sosyal donatıları için gerekli çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yaşam

Mehmet Gürbüz Kahramanmaraş Elbistan Toki Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title