Haberler

Eber Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi ile adacıklar belirgin hale geldi

Güncelleme:

Bolvadin sınırları içerisinde kalan Eber Gölü'nde su seviyesinin yükselmesiyle adacıklar ön plana çıktı. Havadan çekilen görüntüler gölün eşsiz güzelliğini sergiledi. Su seviyesinin artmasıyla göldeki adacıklar da belirginleşti. Köylüler, teknelerle gezinti yapmaya başladı.

Eber Gölü'nde su seviyesinin yükselmesi ile adacıklar belirgin hale geldi

AFYONKARAHİSAR Türkiye'nin en büyük göllerinden birisi olan ve Afyonkarahisar'ın Bolvadin sınırları içerisinde kalan Eber Gölü'nden su seviyesini yükselmesi ile adacıklar ön plana çıkarken, havadan çekilen görüntüler ise gölün eşsiz güzelliğini gözler önüne serdi.

Bolvadin sınırları içerisinde kalan Eber Gölü'nde yağışlı geçen dönemin ardından su seviyesi arttı. Son yıllarda kuraklık ve kamış yangınları ile gündeme gelen Eber Gölü baharda aldığı yağmur yağışı ile eski günlerine kavuşmaya başladı. Gölün kuruyan bir çok noktasında yağan yağışların ardından su birikintileri oluşmaya başlarken, gölün su sınırlarının da gözle görülür bir şekilde genişlediği dron ile havadan görüntülendi. Su seviyesinin artması ile göldeki adacıklarda ön plana çıktı. Teknelerle gezinti yapılmaya başlanan gölde bu duruma en çok sevinenler ise geçimini kamış toplayarak sağlayan köylüler oldu.

Eber Gölü Kılavuz ve Rehberi Kadir Ateş, bu sene yağışların bol olması ile göldeki su seviyesinin son 3 yılın zirvesine ulaştığını kaydetti. Ateş, "Geçen yıllarda su olmayan yerlerde bu sene yarım metreye kadar su var. Gölde yüzde 25-30 seviyesinde bir su artışı var diyebiliriz. Buda göldeki canlı popülasyonu arttırmakta" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eber Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title