Haberler

Depremde kurtardığı çocuğun hediye ettiği fıstıkları toprakla buluşturdu

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında gönüllü olarak gittiği Osmaniye'de enkazdan kurtardığı çocuğun ailesinin hediye ettiği yer fıstıklarını Nevşehir'de toprakla buluşturan Ekrem Yılmaz, yüksek rekolte elde etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki deprem sonrasında gönüllü olarak gittiği Osmaniye'de enkazdan kurtardığı çocuğun ailesinin hediye ettiği yer fıstıklarını Nevşehir'de toprakla buluşturan Ekrem Yılmaz, yüksek rekolte elde etti.

Gölcük'te bir otomotiv firmasında çalışan Nevşehirli Ekrem Yılmaz, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından gönüllü olarak Osmaniye'deki arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Burada enkaz altından bir çocuğu sağ olarak çıkaran Yılmaz'a, çocuğun ailesi çiğ yer fıstığı hediye etti. Daha sonra memleketine dönen Yılmaz, fıstıkları toprakla buluşturdu. Fıstıklar yeşermeye başlarken, deneme amacıyla dikim yapan Yılmaz aldığı verimden memnun kaldı. Deneme amacıyla ektiği fıstıklardan yüksek verim aldığını söyleyen Yılmaz, bölgede fıstık ekiminin artırılması için çalışma yapacağını ifade etti. Ekrem Yılmaz, "Gölcük'te bulunan bir otomotiv firmasında çalışıyorum. Yaşanan asrın felaketi sonrasında gönüllü olarak arama kurtarma ekipleri ile birlikte deprem bölgesine gittim. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de arama kurtarma çalışmalarına katıldım. Son olarak gittiğim Osmaniye'de bir ailenin çocuğunu enkazdan sağ çıkarttık. Enkazdan çocuklarının sağ kurtulduğunu gören aile teşekkür amacıyla bana ve kurtarma ekiplerine çiğ yer fıstığı hediye etti. Ben de bu yer fıstıklarını Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı köyünde bulunan 1 dönümlük tarlama deneme amacı ile ektim. Şu an verim çok güzel" ifadelerini kullandı.

Hasadın ardından tohumları köylülere dağıtacağını dile getiren Yılmaz, "Bölgemizde alışagelmiş ürünlerin dışına çıkarak, Osmaniye'den getirmiş olduğum yer fıstığı tohumlarını 1 dönümlük alana diktim. Ürünümüzün rekoltesi çok güzel. Kasım ayında yapacağımız hasat sonrası alacağımız ürünün tohumlarını tekrar köylümüze dağıtarak, bu ürün gamını bütün bölgeye yaymaya çalışacağım. Nevşehir fıstığı olarak yolumuza devam etmek istiyorum. Bu örnek bir ürün. Bölgemizde yetişen patates, ay çekirdeği, üzüm gibi ürünlere alternatif bir ürün. Bu ürünlerin yanında yer fıstığı neden olmasın. Nevşehir bölgesinde kumlu bölge çok fazla. Bu ürün de suyu tutan bir ürün. Fıstıkla birlikte ektiğimiz ay çekirdekleri de bundan faydalanıyor. Su tutulumu olduğu için sulamaya gerek olmuyor ve bizim için de bir alternatif ve avantaj oluyor" şeklinde konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Kahramanmaraş Ekrem Yılmaz Osmaniye Nevşehir Deprem Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title