Haberler

Deniz yatağında uyuyakalıp 7 kilometre sürüklenen adam böyle kurtarıldı

Güncelleme:

Edirne'nin Keşan ilçesinde bir kişi, deniz yatağında uyuyakalarak kıyıdan 7 kilometre uzağa gitti. Kocasından haber alamayan kadının yardım istemesi üzerine 2 tekne açılarak sürüklenen şahsı kurtardı. O anlar kameralara da yansıdı.

Edirne'nin Saros Körfezi'nde, deniz yatağında uyuyakalan vatandaş, kıyıdan 7 kilometre ötede tekne ile kurtarıldı. Kurtarma anı cep telefonuyla görüntülendi.

EŞİ YARDIM İSTEDİ

Keşan ilçesine bağlı Yayla Köyü sahilinde deniz yatağıyla denize giren kişi uyuyakalınca rüzgarın da etkisiyle kıyıdan yaklaşık 7 kilometre uzaklaştı. Eşinden haber alamayan vatandaş turizmci Mustafa Altunhan'dan yardım istedi. Mustafa Altunhan hemen iki tekneyle denize açılarak açığa sürüklenen kişiyi kurtardı.

"KURTULMAK ZOR OLABİLİRDİ"

Yaşanan olaylar sonrasında açıklama yapan Mustafa Altunhan, "Babalar ve anneler çocuklarınızı bilgilendirin. Anlayacağınız dilden yazıyorum. Karadan denize rüzgar ve karayel varsa simitle yatakla, deniz bisikletiyle denize çıkmayın. Gerçekten böyle kötü anlar yaşayabilirsiniz. O anda bölgede arkadaşımla beraber biz olmasaydık, 10 dakika içinde bu vatandaşımız inanın bu rüzgarda gözden kaybolacaktı. Karadan denize rüzgar estiği zaman ilk önce dalga olmaz ama denizin içine ilerledikçe dev dalgalarla karşılaşırsınız. Ondan sonra da zaten kurtulmak zor olabilirdi" dedi.

Deniz yatağında uyuyakalan vatandaş tekneler ile böyle kurtarıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Edirne Keşan Keşan Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title