Haberler

Beyoğlu Belediyesi Karaköy sahilini tekrar kamuya açtı

Güncelleme:

31 Mart yerel seçimlerinde sürpriz bir sonuçla yıllar sonra CHP'ye geçen Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahiliyle ilgili yeni bir kararı yürürlüğe koydu. Buna göre kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübe ve sahili sınırlandıran çitler kaldırıldı.

Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübe ve sahili sınırlandıran çitler Beyoğlu Belediyesi tarafından kaldırıldı.

Beyoğlu'nda Karaköy sahil olarak bilinen Kemankeş mahallesinde yer alan Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı rıhtım alanına beton döküldüğü, kamusal kullanım alanının sınırlandığı, yaya akışının engellendiği ve bu alandan gemi yanaştığı tespit edildi. Vatandaşların yürüyüş alanlarını kısıtlayan uygulamaya itiraz etmeleri sonucu rıhtıma giden belediye ekipleri, kıyıda bulunan güvenlik kulübesini kaldırdı.

"HEDEFİMİZ DAHA YAŞANABİLİR BİR KENT"

31 Mart seçimlerinde yıllar sonra AK Parti'den CHP yönetimine geçen Beyoğlu Belediyesi, sahil şeridinin vatandaşın kullanımına yeniden açılmasıyla ilgili sosyal medya üzerinden "Karaköy Sahili'ne kurulan özel işletmeye ait yer ekiplerimizce kaldırıldı. Hedefimiz, Beyoğlu'muzun her köşesini güzelleştirmek, vatandaşlarımızın denize ve sahile erişimini artırmak ve tüm İstanbullular ile dünyanın her yerinden gelen misafirlerimize daha yaşanabilir bir kent deneyimi sunmak" açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA / Yaşam

Beyoğlu Belediyesi Denizcilik Türkiye Karaköy Beyoğlu Yaşam Politika Haberler

500

Yorumlar (6)

sade vatandaş:

kim kime ne oy verdi oy verdiğiniz bu insanlar kimin menfaatine çalıştı görün ne yazıkkı ülkenin kupon arazilerinin hepsi aynı durumda rant talan işgal diyince akıla her zaman onlar gelecek İstanbulun büyük bir kısmı onlardan beş yıllığına kurtuldu en azından sahillerin bir kısmı işgalden kurtulup halka açıldı Allah kim olursa olsun yapandan halkın milletin menfaatine çalışanlardan razı olsun umarım İstanbulun kanını emen sülüklerden ebedi kurtuluruz gidişleri olur gelişleri olmaz

101
17
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

AMIN !

yanıt22
yanıt2
Erkan Can :

Kurtulduğumuz yetmez,vatandaşın hakkını yiyen,üç kuruşa yandaşa peşkeş çeken kim varsa yargılandıklarını görmek istiyoruz.

yanıt35
yanıt3
Mehmet Sinan Bayram:

helal olsun , belediyecilik boyle olur , önce vatandasi dusuneceksiniz

50
6
yanıtYanıtla
Doğrucu vatandaş:

Helal olsun. İnşallah tüm kıyıların işgalci ve talancıların elinden kurtarılıp halkın kullanımına açıldığını (kanuni haktır) görür, yaşarız.

21
2
yanıtYanıtla
emrah güneş:

Umarım yalı ve işletmeler de nasibini alır.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title