Haberler

Ayvalık'ta Şiddetli Yağış ve Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Güncelleme:

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle birçok olumsuz etki yaşandı. Rüzgarın hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşırken, sahil şeridindeki balıkçı tekneleri battı. Fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle zararlar meydana geldi ve araç trafiği aksadı. Çalışmalar devam ediyor.

Ayvalık'ta kuvvetli fırtına hayatı felç etti

BALIKESİR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yağış ile birlikte etkili olan fırtına hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Meteorolojiye göre; dün öğleden sonra başlayan güney yönlerinden saatte 50 ile 75 kilometre esen, ani ataklarla zaman zaman 100 kilometre hıza ulaşan fırtına Ayvalık'ta sahil şeridindeki bazı küçük balıkçı teknelerini batırdı.

Fırtına nedeniyle ilçe genelindeki bazı reklam panoları devrilirken, gece saatlerinde bazı bölgelerde deniz taşarak sahil bandındaki yollarda araç trafiğini olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Ayvalık'ın kırsal mahallelerinden Akçapınar'da bir caminin minarelerinden birinin kubbesi yerinden oynayarak yana doğru kaydı. Kırsal mahallelerde bazı ormanlık alanlar da ise bazı ağaçların devrildiği öğrenildi.

Şiddetli fırtına nedeniyle ilçe merkezindeki Yunus Emre Parkı rıhtımı başta olmak üzere Cunda Adası ile ilçe merkezini birbirine bağlayan Gönül Yolu Köprüsü ile Sahilkent Mahallesi sahil şeridindeki batan küçük balıkçı tekneleri Ayvalık Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki iş makineleriyle karaya çıkartılarak parçalanmaktan kurtarıldı.

Fırtına ile etkili olan yağış nedeniyle gece saatlerinde TEİAŞ'a ait ana dağıtım merkezine yıldırım düşmesi sonucunda ilçede bazı mahalleler ve köylere uzun süre elektrik enerjisi verilemedi.

Ekili alanların da zarar gördüğü fırtına ve yağış Ayvalıklı çiftçilerin mahsullerine de olumsuz etkiler yaşanmasına neden oldu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki BASKİ ekipleri, Polis ve Jandarma ekipleri teyakkuz halinde geçirdi. tarafından hummalı çalışmalarla açılmaya çalışıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Balıkesir Fırtına Ayvalık Ulaşım Hava Durumu Yerel Haberler Doğal Afetler 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title