Haberler

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yangın felaketi sonrası yeni konutlar tamamlandı

Güncelleme:

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde meydana gelen yangın sonucunda evlerini kaybeden vatandaşlar, yeni konutlarına kavuştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan konutlar, tatil köyünü andıran bir görünüme sahip. Afetzedeler, yeni konutlara alışmaya çalışıyor.

Artvin'in Yusufeli ilçesi Dereiçi köyünde yangın felaketi nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlar yeni konutlarına kavuştu. Afetzedeler tatil köyünü andıran yeni konutlara alışmaya çalışıyor.

Yusufeli'de bulunan 170 haneli Dereiçi köyünde 17 Mart 2021 tarihinde yangın meydana gelmiş, çoğunluğu ahşap olan 42 ev, 64 ahır ve samanlık rüzgar etkisiyle yanarak kullanılmaz hale gelmişti. Yangının üzerinden 3 yıl geçerken, evleri zarar gören afetzedeler için yapılan konutlar tamamlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) evleri yananlar için konut projesi hazırlandı.

Zemin etüt ve kazı çalışmalarının ardından proje kapsamında binalar, yatay mimarili ve taş-ahşap karışımı ile inşa edildi. İnşaatı tamamlanıp, çevre düzenlemesine geçilen 7 bloklu 42 konutun 2 ay sonra sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

"Ne böyle yangın gördüm, ne de böyle yardım"

"O günden bugüne devletimiz her türlü yanımızda" diyen ve aynı zamanda yangında evi yanan Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, "O günden bugüne yapılan bunca emek, yatırım. Vatandaşları geçici konutlarından kalıcı konutlarına kura çekerek geçirdik, şu an 15 hane konutlara geçti. Tabii ki eksikler var, olacaktır da, yavaş yavaş eksik görüldükçe eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Vatandaşları kalıcı konutlarında rahat ettirmeye çalışıyoruz. 42 konut var 7 bloktan oluşan. 64 ahır ve samanlık var, bunların da 33'ü afetzedelere çekildi, diğerleri de Çevre Şehircilik üzerinden kentsel dönüşüm için çekilecek vatandaşlara hazırlandı" dedi.

"Yeni evlerimize alışmaya çalışıyoruz"

Bir başka afetzede Mevlut Coşan ise, "Yangın sonrası evlerimi yapma sözlü verildi ve yaptılar. Mutluyum, evimde oturuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha önceleri köy evinde oturuyorduk. Bu evler bize şehir evi gibi geliyor. Bu evlere de ayrıca alışmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi. - ARTVİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İklim Değişikliği Yusufeli Dereiçi Artvin Tatil Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title