Haberler

Amasya'da 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazada otobüsün şoförü tutuklandı

Güncelleme:

Geçtiğimiz eylül ayında, 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin ise yaralandığı Amasya'nın Merzifon ilçesindeki otobüs kazası davasında yeni bir gelişme yaşandı. Otobüsün şoförü, birden fazla kişinin yaralanmasına ve ölümüne sebebiyet vermek suçundan tutuklandı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde devrilmesi sonucu 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı yolcu otobüsünün sürücüsü tutuklandı.

Merzifon-Çorum kara yolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) mevkisinde devrilen otobüsün şoförü Kemal Öz, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Öz, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe, "Birden fazla kişinin yaralanmasına ve ölümüne sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Amasya'da 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kazada otobüsün şoförü tutuklandı

NE OLMUŞTU?

İzmir'den Tokat'a giden Erova firmasına ait, Kemal Öz'ün kullandığı yolcu otobüsü, 30 Eylül'de Merzifon OSB mevkisi yakınlarında yol kenarına devrilmiş, kazada Amasya Üniversitesi öğrencileri Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22) ve Hilal Çelebi (18) ile Durmuş Uysal (45) ve Urguç Karadayı (51) yaşamını yitirmiş, 35 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA / Yaşam

Amasya Eylül Kaza Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title