Haberler

2023 yılı tatil takvimi belli oldu! Özel günlerin çoğu pazar gününe denk geliyor

Güncelleme:

2023'e 4 gün kala milyonlarca insan yeni yılda kaç gün resmi tatil olduğunu merak ediyor. Pek çok resmi tatil hafta sonuna denk gelirken, takvime göre bu yıl çalışanlar 15 gün tatil yapacak. İşte 2023 yılı resmi tatil takvimi.

Yeni bir yıla sayılı günler kala milyonlarca insanın merak ettiği 2023 yılı resmi tatilleri belli oldu. Toplamda 15 gün resmi tatilin olacağı 2023 yılında, başta Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere tatillerin çoğunlukla hafta sonu günlerine denk geliyor.

İLK RESMİ TATİL 1 OCAK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da 2023 yılının hafta sonuna denk gelen resmi tatillerinden olacak. Yılın ilk resmi tatili ise 1 Ocak yani yılbaşı günü. Ancak bugün de pazar gününe denk geliyor.

2023 resmi tatil günleri takvimi:

  • Yılbaşı: 1 Ocak 2023 Pazar
  • Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar
  • Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi
  • Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan 2023 Perşembe
  • Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan 2023 Cuma
  • Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan 2023 Cumartesi
  • Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan 2023 Pazar
  • Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma
  • Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 27 Haziran 2023 Salı
  • Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran 2023 Çarşamba
  • Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran 2023 Perşembe
  • Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran 2023 Cuma
  • Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz 2023 Cumartesi
  • Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cumartesi
  • Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba
  • Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar
Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Ramazan Bayramı Kurban Bayramı Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (3)

Ercan Ercan:

Dünya da Hem hıristiyan hem de İslami bayramları kutlayan en çok resmi tatil olan yegane ülke Türkiye...

22
12
yanıtYanıtla
Erşan Kuneri:

Bunlardan hangisi hristiyan bayramı Ercan? Hayatında kaç ülke gezdin de en çok resmi tatilin Türkiye'de olduğuna kanaat getirdin? Türkiye'nin coğrafi konumunu sorsan Google'dan bulup cevap verirsin ama herşeye yorumun var. En büyük savaş cehalete karşı yapılandır...

yanıt14
yanıt3
ercan gurbhetchi:

kardeşim en çok tatil olan Fransa ve slovenyadır. Mesela Almanya da, dini günler (HZ İsa'nın göğe yükselişi vs (bizdeki mevlüt(mevlid)) bile resmi tatildir. Ayrıca tatiller değişmez ya cuma dır ya pazartesi standart.

yanıt5
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title