Haberler

"Yaparak ve Yaşayarak" Öğrenmek İçin Go-Kart'a Gittiler

öğrenme" ilkesinden yola çıkarak "sürtünme kuvveti" ve "yaşamımızdaki sürat" konularını işlemek için öğretmenleri tarafından go-kart etkinliğine götürüldü.öğrenme" ilkesinden hareketle 5-A sınıfında "sürtünme kuvveti", 6-A sınıfında...

Antalya Doğa Koleji'nin öğrencileri, "yaparak ve yaşayarak

öğrenme" ilkesinden yola çıkarak "sürtünme kuvveti" ve "yaşamımızdaki sürat" konularını işlemek için öğretmenleri tarafından go-kart etkinliğine götürüldü.

Antalya Doğa Koleji Fen Bilimleri zümresi, "yaparak ve yaşayarak

öğrenme" ilkesinden hareketle 5-A sınıfında "sürtünme kuvveti", 6-A sınıfında "yaşamımızdaki sürat" konularını işlemek için öğrencilerini Antalya Deepo Outlet Center'dago-kart etkinliğine götürdü. Öğrenciler go-kart pistine çıkmadan önce Antalya Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Dersi Öğretmeni Bekir Yavuz Açıkgöz eşliğinde ders işledi. 6-A sınıfı öğrencileri, süreyi ve yolu kullanarak pistteki ortalama süratleri hesapladı. 5-A sınıfı öğrencileri ise, sürtünme kuvvetini, sürtünme kuvvetinin olumlu ve olumsuz yönlerini öğrendi.

Etkinlikle ilgili konuşan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Bekir Yavuz Açıkgöz, öğrencilere konuları uygulayarak öğretmeyi hedeflediklerini ve konuların gündelik yaşamla bağlantısı kurulduğunda öğrencilerin konulara olan ilgisinin arttığını belirtti.

Antalya Doğa Koleji Okul Müdürü Ceyhun Deveci ise, "Bu tür etkinlikler öğrenmeyi hem eğlenceli hem de kalıcı kılıyor. Öğrenilenler hayatın her alanında somut uygulamalara dönüşüyor. Eğitimi sınıfın dışına taşıyarak eğitim hayattır anlayışını öğrencilerimize kazandırmaya çalışıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bekir Yavuz Doğa Koleji Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title