Haberler

Yalova'da tehlikeli provokasyon! Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

Güncelleme:

Yalova'da Alevi vatandaşların evlerine kırmızı boyalarla işaret konulması, tedirginliğe neden oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Yalova CHP ve MHP il başkanları çirkin saldırıyı kınayan açıklama yaptı.

Yalova'da Bağlarbaşı Mahallesi'nde Alevi vatandaşların evlerine ait duvar ve kapılara sprey boya ile 'Alevi' diye yazıldı. Polis, Alevi vatandaşların evlerini boya ile işaretleyen faillerin peşine düştü.

"BÜYÜK UTANÇ DUYUYORUM"

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel, "Yalova gibi bir şehirde bazı Alevi yurttaşlarımızın evlerini işaretleyerek yapılan bu insanlık dışı, bu bağnaz hareketi esefle kınıyorum. Sorumluların hemen bulunması için emniyet yetkililerini acilen göreve çağırıyorum. Bu olayın muhakkak takipçisi olacağız. Bunu yapan yaratıkların Yalova'da yaşamasından dolayı da büyük utanç duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"BUNU YAPAN TESCİLLİ VATAN HAİNİDİR"

Alevi vatandaşların evlerinin işaretlenmesine bir tepki de Yalova MHP İl Başkanı Namık Öz'den geldi. MHP'li başkan Namık Öz, "Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir" dedi.

Yalova'da tehlikeli provokasyon! Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

"AKILLARA ESKİ BİR TEZGAHI GETİRMEKTE"

Yalova'nın Bağlarbaşı Mahallesi'nde Alevi evlerinin duvarına yazılan ayrımcılık bu eylemin akıllara daha önce bedeli kanla ödenmiş eski bir tezgahı getirdiğini vurgulayan Namık Öz şunları söyledi ;

"Türk milletinin, gerekli dersleri çıkardığı bu kışkırtmalara itibar etmeyecek derecede feraset sahibi olduğunu vurgulamak lazım. Kapısına 'Alevi' yazıp bu milletin bir parçasını ötekileştirebileceğini ve ondan ayırabileceğini düşünenler her kimse, tescilli vatan hainidir. O fırçayı tutan el, bu memleketin evladına ait değildir. O boyanın ham maddesi bu coğrafyanın değildir."

"NEDEN YAZI YAZIYORSUNUZ? KAPIMIZI ÇALIN ÇAYIMIZI İÇİN"

Yaşananlara tepki gösteren vatandaş ise, "Neden yazı yazıyorsunuz kapımızı çalın, kahvemizi için, çayımızı ikram ederiz. Bizler aşımızı paylaşan insanlarız... Öyle üç beş çapulcuya da papuç bırakamayız" ifadelerini kullandı.

Yalova'da tehlikeli provokasyon! Alevi vatandaşların evleri işaretlendi

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Haberler

500

Yorumlar (9)

34:

TARIKATCILARDAN SÜPHELENIYORUM VEYA ALEVI SÜNNI CATISMASINI CIKARMAK ISTEYEN VATAN HAINLERINDEN SÜPHELENIYORUM..ALEVISIDE SÜNNISIDE KARDESTIR, BIZLERI BIRBIRIMIZE DÜSÜRMEK ISTEYEN KALLESTIR.

31
57
yanıtYanıtla
Yaren:

Bunu yapan her daim olduğu gibi yine CHPli provokatör çıkacaktır. Bundan hiç şüphem yok. Yapanı halka verin ve linç edilsin lütfen. Tüm yarenler artık kullanılmaktan ve aldatılmaktan son derece rahatsız. Kimse aklımızla oynamasına.

55
15
yanıtYanıtla
ÇUKUROVALI:

YAREN , alevi yazanla senin aranda bir fark kalmadı . O da bölücülük yapıyor sen de . Lütfen birbirimize sahip çıkalım . Başkalarına ALET olmayalım . Aklımız var fikrimiz var . Başkaları tarafından güdülen koyun değiliz , kimsenin de uşağı değiliz .

yanıt6
yanıt1
vatan:

bunu yapanlar in pkk li , hdpli yada bölücü olmadiklari ne malum arastirilsin kim yapti ise cezasi agir olsun bu ülke türkü kürdü alevi sünnisi cerkezi vs hep bir arada yasadi benim vatanimda bayragimda ezanimda gözü olmayan huzur icinde yasiyordu yasiyorda bölücük yapanlari idam edelimmmm . . .

35
3
yanıtYanıtla
ALEVİ:

SIKINTI YOK KAPIMIZ AÇIK , EDEPLE GELEN SAYGIYLA GİDER. . .

19
2
yanıtYanıtla
cenk:

nasıl bir kutuplaşmaya yol açtılarsa memlekette ev işaretliyorlar. . . kırk haremileri mi izlediniz ne yaptınız siz Alevi olunca ne oluyor onlar insan değil mi. . .

12
7
yanıtYanıtla
botan:

bölücü hainler! ne istedinis bu mahsum insanlardan.

4
0
yanıtYanıtla
BRO:

Tamamen provokasyon. Oyuna gelmeyin.

1
1
yanıtYanıtla
Ahmet:

DHKPC liler 20 yıldır bıkmadılar alevi kardeşlerimizi tahrik etmek için ev işaretlemekten. DHKPC terör örgütü değil mi ? işaretleyen provakatörlere terör suçundan işlem yapılmalı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title