Haberler

WhatsApp Yakında Herkes İçin Ücretsiz Olacak

Güncelleme:

Facebook'un bundan yaklaşık iki sene önce satın aldığı WhatsApp kullanıcılarından 1 dolar yıllık ücret toplamayı bırakıyor.

WhatsApp, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip mesajlaşma ve arama uygulaması. Facebook, WhatsApp'ı bundan yaklaşık iki yıl önce 19 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Şimdi WhatsApp, kullanıcılarından 1 dolar yıllık ücret toplamayı bırakıyor.

YAKINLARDA ÜCRETLİ SİSTEME GEÇMİŞTİ

WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda ücretli sisteme geçtiğini duyurmuştu. Yeni WhatsApp kullanıcılarından yıllık 1 dolar ücret talep eden anlık mesajlaşma platformu, bu kararı ile olumsuz tepkilere maruz kalmıştı.

GELEN TEPKİLERE DAHA FAZLA SESSİZ KALAMADI

Ücretli sürüme geçilmeden önce halihazırda WhatsApp'a sahip olanlar "Ömür Boyu" ücretsiz olarak uygulamayı kullanma hakkına sahipti. WhatsApp, gelen tepkilere daha fazla sessiz kalamadı ve bugün bir açıklama yaptı.

YAKINDA HERKES İÇİN ÜCRETSİZ OLACAK

Resmi blog üzerinden yapılan açıklamaya göre; WhatsApp yakında herkes için ücretsiz olacak.

DLD konferansında konuşan WhatsApp CEO'su Jan Koum açıkladı. Koum, WhatsApp yıllık ücret politikası çerçevesinde kullanıcılardan talep edilen paranın çok yüksek olmamasına rağmen, pek çok kişiyi servisi kullanmaktan mahrum bıraktığını belirtti.

KREDİ KARTI KULLANIMI SINIRLI OLANLARI ÇOK ETKİLİYOR

Bu politika özellikle kredi kartı kullanımı sınırlı olanları fazlasıyla etkiliyor. WhatsApp'ın daha da geniş kitlelere ulaşması için rakipleri gibi ücretsiz olması gerektiği de, bu kararda etkili olmuşa benziyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Jan Koum Facebook Dünya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title