Haberler

Vinales Le Mans başarısıyla MotoGP'de patron koltuğuna geri döndü!

Le Mans 'Bugatti' pisti, MotoGP'yi 2017'nin ikinci Avrupa ayağı olarak karşıladı ve hızlı 'dur-kalk' düzeni Movistar Yamaha'dan Maverick Viñales'i bu yıl ikinci kez podyumun en üst basamağına yerleştirdi.

FIM Dünya Şampiyonası'nın beşinci randevusu, eski şampiyon Nicky Hayden'in kazası üzerindeki karamsar moddan, Jack Miller'ın şok edici kazasına ve ilk turda pist üzerindeki sıvı nedeniyle Moto3 sürücülerinin neredeyse yarısının düşmesiyle yeniden başlangıcı zorunlu kılan inanılmaz sahnelere kadar serinin bir başka dramatik ve heyecan verici bölümüydü. Belki de, heyecanlı Fransız fanlar için pastanın çileği, eski Moto2 Dünya Şampiyonu Monster Tech3 Yamaha'dan Johann Zarco'nun yine hız belirleyici olması ve aynı marka altında yarışan arkadaşlarını Gal asfaltında zorlamasıydı.

Viñales, Le Mans'daki birçok hikayenin baş aktörü olmuştu. 25 numara, önce Zarco ile mücadeleye girdi, ardından hız ve form açısından şu ana kadar sezonun en etkili hafta sonunu çıkaran İtalyan takım arkadaşı Valentino Rossi'nin yoğun baskısına maruz kaldı. Şampiyona lideri, dünya çapındaki kalabalık hayran kitlesinin korktuğu gibi, son turda 46 numaralı M1'in hakimiyetini kaybetti ve düştü. Bunun sonucunda, Zarco ikinci sıraya yükseldi ve beşinci denemesinde ilk kez MotoGP podyumuna çıktı.

Movistar Yamaha Takım Direktörü Massimo Meregalli, "Bugün, 1, 2 ve 3. sıralarda Yamaha'nın yer aldığı rüya gibi bir senaryo gerçekleşecek gibiydi, ama ne yazık ki bu olmadı." dedi.

İki hafta önceki Jerez hayal kırıklığını silen Viñales ise şunları söyledi: "Son turun sonuna kadar, burada Fransa GP'sinde elimden gelen her şeyi yaptım ve açıkçası çok mutlu ve keyifliyim. Takımım inanılmaz derecede çalışıyordu...Umarım böyle devam edebiliriz. "

LCR Honda'dan Cal Crutchlow yarışı beşinci ve Ducati'den Jorge Lorenzo'nun rahat bir şekilde önünde tamamladı. Moto2'de EG 0,0 Marc VDS'den Franco Morbidelli beşte dört yaparak ve iki hafta önce İspanya'da yaptığı etkili kazayı unutturarak formunu geri kazandı. İtalyan, havasını bularak art arda ikinci kez kürsüye çıkan Sky Yarış Takımı VR46'dan çaylak Pecco Bagnaia'nın önünde bitirdi. Estrella Galicia 0,0'dan Aron Canet ise Moto3'te yine ikinci olarak şampanyanın tadını çıkardı.

MotoGP iki hafta sonra Rossi'nin yıllarca başarılar ve bazı unutulmaz anlar yaşadığı, fakat 2016'da kaderini değiştiren mekanik bir hayal kırıklığına tanık olduğu İtalya Grand Prix'si Mugello'nun efsanevi ortamında bir güç yarışına daha sahne olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Valentino Rossi Le Mans Miller Yamaha Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title