Haberler

Vicdansız Hırsızlar Engelli Gencin Motosikletini Böyle Çaldı

Vicdansız hırsızlar engelli gencin motosikletini böyle çaldı Biriktirdiği para ile aldığı motosikletini çaldırdı Engelli gencin motosikletini çalan hırsızlar kameradaŞANLIURFA - Şanlıurfa'da iki hırsızın, bedensel engeli gencin yıllardır biriktirdiği parasıyla aldığı motosikletini çaldığı...

Vicdansız hırsızlar engelli gencin motosikletini böyle çaldı

Biriktirdiği para ile aldığı motosikletini çaldırdı

Engelli gencin motosikletini çalan hırsızlar kamerada

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da iki hırsızın, bedensel engeli gencin yıllardır biriktirdiği parasıyla aldığı motosikletini çaldığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, Haliliye ilçesine bağlı Ertuğrul Gazi Mahallesi'nde yaşandı. Doğuştan bedensel engelli Ömer yüksel (21), yıllardır biriktirdiği parasıyla aldığı motosikletini, akşamüzeri geldiği evinin önünde kilitledi. Sabah saatlerinde motosikletini bıraktığı yerde bulamayan Yüksel, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden polis, bölgede inceleme yaptı. Güvenlik kamerası kayıtlarını da inceleyen ekipler, iki hırsızın kimliklerinin tespit edilerek, yakalanması için çalışma başlattı.

"Elimi, ayağımı çaldılar"

Genç Yüksel, günlük hayatta eli, kolu olarak gördüğü motosikleti ile her ihtiyacını karşıladığını belirterek, motosikletinin bulunması için yardım istedi. Yüksel, "Motosikletimi çaldılar. Antrenmanlara gitmekte zorlanıyorum. Motosikletim benim ayağım kolumdu. Yetkililerden, büyüklerimden, bana destek vermelerini istiyorum" dedi.

"Motosikletim benim ayağım kolumdu"

Motosikleti çalındığı için çok zorlandığını dile getiren Ömer yüksel, "14 Ekim Pazar günü sabah saat 05.10'da motosikletim çalındı. Sabah dışarı çıktığımda motosikletim yoktu. Polise haber verdim. Polisler gelip güvenlik kamaralarını inceledi. Ben kendi imkanlarımla, kuruş, kuruş paramı 3-4 yıl biriktirerek, antrenmanlara gidip gelebilmek için motosiklet aldım, çaldılar. Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Kulübü'nde oynuyorum. O motor benim elim, ayağımdı. Rampaları çıkamıyorum, zorlanıyorum. Basketbol antrenmanlarına gitmek için bu sandalyeyi kullanıyorum. Her gün 5 kilometre yol gidip, geliyorum. Çok zorlanıyorum" şeklinde konuştu.

"İnsanlık suçu gibi bir şey"

Gökhan Akkaya, mahallede arkadaşının motosikletinin çalınmasına tepki göstererek, "Yapılan çok ayıp bir şey, insanlık suçu gibi bir şey. Engelli bir arkadaşımızın normal yaşantısında kullanması gereken motosikletini çaldılar. Arkadaşımız şu an çok mağdur durumdadır. Motoru çalanların vicdanı yok. Devlet yetkililerinden, büyüklerden arkadaşımıza yardımcı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kulandı.

Vatandaşlardan İbrahim Karadağ ise "Arkadaşımızın motosikleti 5 gün önce çalındı. Arkadaşımız motosikleti ile her ihtiyacını gideriyordu. Gündelik hayatta motosikleti ile her şeyi yapabiliyordu. Motosikleti çalındığı gün arkadaşımla karşılaştım gerçekten çok mağdurdu" diye konuştu.

Aynı zamanda basketbolcu olan Yüksel, antrenmanlara gitmek için, engelline rağmen günde 5 kilometre yol kat ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Güvenlik Kamerası Şanlıurfa 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title