Haberler

Vergi Haftası Kutlamaları

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek, kayıt dışı ile mücadelenin ülke ekonomisi açısından önemine değindi.24.Vergi Haftası kutlamaları kapsamında İl Defterdarı Abdullah Kırım ve defterdarlık...

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, vergi ödemenin bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade ederek, kayıt dışı ile mücadelenin ülke ekonomisi açısından önemine değindi.

24. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında İl Defterdarı Abdullah Kırım ve defterdarlık personeli Vali Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret etti. İl Defterdarı Abdullah Kırım ziyaret sırasında Vergi Haftası nedeniyle gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Vali Erden'e bilgi verdi. Amaçlarının toplumu bilgilendirmek olduğunu ifade eden Defterdar Abdullah Kırım, yapacakları etkinliklerle kayıt dışılığın önlenmesi, toplanan vergilerin nerelere harcandığını ve vergilerle neler yapıldığını halka anlatacaklarını kaydetti.

Kayıt dışılığın önlenmesi noktasında toplumun tüm bireylerine görev düştüğünü ifade eden Vali Mehmet Ufuk Erden ise devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlerin ancak toplanan vergilerle mümkün olabileceğini ifade etti.

Devletin var oluş sebeplerinden birinin vatandaşların huzur ve mutluluğunu sağlamak olduğunu belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, "Kamu hizmetlerini vatandaşa en iyi şekilde sunmak Devletin öncelikli görevleri arasındadır. Bu iyi hizmetleri sunmak için kaynağa ihtiyacı vardır. Bunu da vatandaşlardan toplanan vergiler ile sağlamaktadır. Vergilerin ödenmesi bir vatandaşlık görevidir. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele sadece kamu görevlilerinin değil bütün vatandaşların görevidir. Vatandaş olarak üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Ülkemizin en temel sorunlarından biri de kayıt dışı ekonomidir. Kayıt dışılığın önlenmesi için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Çünkü ne kadar fazla kayıt dışı olursa vatandaşların kamudan aldığı hizmet o kadar az olur.

Vergi Haftası dolayısıyla yapılacak etkinlikler ile kamuoyu bilinci oluşturulması büyük önem taşımaktadır" dedi.

Ziyaretin sonunda defterdar Abdullah Kırım, Vali Mehmet Ufuk Erden'e çiçek ve plaket takdim etti. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ufuk Erden Abdullah Kırım Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title