Haberler

Veremle Savaş Derneği'nden Tüberküloz hastalarına destek

90 bin metrekare alanda 43 bin metrekare kapalı toplam 22 ayrı binada yıllık 750 bin poliklinik hizmeti veren Suat Seren Göğüs Hastanesi'nin Tüberküloz Servisi, İzmir Veremle Savaş Derneği'nin katkılarıyla yenilenerek açılışı yapıldı.

1923 yılında Atatürk'ün emriyle Dr. Behçet Uz öncülüğünde kurulan, gerçekleştirdiği verem taramalarıyla erken tanı ve tedavide büyük ilerleme sağlayan İzmir Veremle Savaş Derneği ile Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim-Araştırma Hastanesi'nin örnek işbirliği hastaların imdadına yetişiyor.

4040 metrekarelik arsa 1320 metrekarelik kapalı alanda 4 tane negatif basınçlı izolasyon odası bulunan 53 yataklı tüberküloz servisi Veremle Savaş Derneği'nin katkılarıyla yenilenerek Veremle Savaş Haftası'nda hastaların kullanımına açıldı. Yıpranan dış cepheleri ve çok ilaca dirençli tüberküloz hastalarının yattığı odaların anti bakteriyel özelliğini kaybeden epoksi boyaları, İzmir Veremle Savaş Derneği Başkanı Şule Bakan'ın öncülüğünde yüksek ömürlü dayanıklı malzemelerle kaplanarak kalıcılığı sağlandı. Bu sayede uzun süre yatan tüberküloz hasta ve hasta yakınlarının memnuniyetinin yanısıra iyileşen fizik koşullarıyla da hizmet kalitesi artmış oldu.

İzmir Verem Mücadele Cemiyeti'nin Cumhuriyet döneminin ilk verem savaş derneği olduğunu belirten İzmir Veremle Savaş Derneği Başkanı Şule Bakan kurulduğu ilk günden itibaren, İzmir ve çevre illerde verem hastalığı ile ilgili bir çok başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Veremli hastalara ve yakınlarına giyecek, yiyecek, yakacak, ilaç yardımı ve çocuklarının eğitimleri için de eğitim yardımı yapıldığını hatırlatan Bakan, "Yine bu konuda bölgenin uzman hastanesi olan Tepecik Göğüs Hastalıkları Hastanesine ve bir çok sağlık kuruluşuna bina ve cihaz yardımı yapıyoruz. 2019 yılı içerisinde Behçet Uz Çocuk Hastanesine kazandırdığımız negatif basınçlı oda'nın ardından, Göğüs Hastalıkları Hastanesi tüberküloz servisinin boya badana ve tadilat işlerini yaptırarak hastaların fiziki koşulları iyileştirilmiş binalarda tedavi hizmetlerini almasını sağlamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İzmir Büyükşehir içerisindeki tüm ilçelerdeki dispanserler ve verem hastalarına her türlü yardım için ulaşacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bundan sonraki projelerde de hep beraber olmak amacını taşıyoruz" dedi. İzmir Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hakan Bayrakçı ve Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ender Yalnız, Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş, Başkan Yardımcısı Dr. Caner Alptekin

Başkan Yardımcısı Dr.Yaşar Tamer Alp, Konak İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Padır, Behçet Uz Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Tanju Çelik'in hazır bulunduğu açılışta İzmir Veremle Savaş Derneği Başkanı Şule Bakan nezdinde tüm üyelere teşekkür ederek teşekkür plaketi ve sertifikası sundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Suat Seren İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title