Haberler

Veli Rehberleri Projesi Sona Erdi

Güncelleme:

Almanya'nın sadece Baden Würtemberg Eyaleti'nde hayata geçirilen veli rehberleri projesi sona erdi.

Almanya'nın sadece Baden Würtemberg Eyaleti'nde hayata geçirilen veli rehberleri projesi (velilerden ? velilere yardım projesi) çercevesinde düzenlenen seminere katılan altısı Türk, 13 veli temsilcisi Ettlingen Pestalozzischule'de düzenlenen 4 günlük seminerin ardından sertifikalarını aldılar.

Almanca adı "Elternmentoren" olan veli rehberleri seminerine katılan 13 veli, Ettlingen Belediye Başkan vekili Thomas Fedrow, Baden Würtemberg Aile Vakfı Eğitim Danışmanı Wolfgang Mesner ve Eğitim Danışmanı Heinrich Bubel'in de hazır bulunduğu törende Sertifikalarını aldılar.

Alman Okul Eğitim sistemini öğreniyoruz

Semineri başarıyla tamamlayan ve sertifika almayı başaran Erol Öztürk, " Almanya'da yabancı kökenli aileleri buranın eğitim sistemini bilmedikleri için çocuklarına da yardımcı olamıyorlar. Onlara ulaşabilmek için bu proje başlatıldı. "Elternmentoren" veli rehberleri, yabancı kökenli ailelerin velileri ve öğretim görevlileri ile kontak kurarak hem Alman eğitim sistemini öğrenmek, hem de diğer problemleri asgari indirmek için çalışacaklar. En önemlisi Veliler ve okul arasında köprü kuracaklar. Projenin çok faydalı olacağına inanıyoruz"dedi.

Seminere katılan veli Sevda Çelik ise sözlerinde, burada Alman eğitim sistemi

tzerinde 4 günlük seminere katıldık. Çok yaralı oldu. Bizlerin bundan sonra görevi vatandaşlarımızı eğitim konularında aydınlatmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkan vekili ve öğretim görevlileri seminere katılanlara sertifikalarını verdiler..

Görüntü dökümanı

veli rehberleri projesi (velilerden ? velilere yardım projesi) çerçevesinde başarılı olan Sevda Çelik ve Erol Öztürk konuşmaları

Seminere katılanlardan görüntüler

Katılımcılara Sertifikaları Ettlingen Belediye Başkan vekili Thomas Fedrow, Baden Würtemberg Aile Vakfı Eğitim Danışmanı Wolfgang Mesner ve Eğitim Danışmanı Heinrich Bubel verdi.

Sertifika törenine katılanlar Pestalozzischule'nin önünde sertifikaları ile bir hatıra resmi çektirdiler.

Haber ' Kamera: Mümin KARACA ' ETTLİNGEN / DHA

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Baden Würtemberg Sevda Çelik Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title