Haberler

Vecihi Hürkuş'un Hayatının Anlatıldığı Tiyatro Gösteriminin Galası Yapıldı- 'Ben Vecihi Hürkuş'un...

Vecihi Hürkuş'un hayatının anlatıldığı tiyatro gösteriminin galası yapıldı

'Ben Vecihi Hürkuş'un galası Eyüpsultan'nda yapıldı

İSTANBUL - Kurtuluş Savaşı döneminde yaşayan, ilk Türk Pilot olan Vecihi Hürkuş'un hayatının anlatıldığı "Ben Vecihi Hürkuş" tiyatro gösteriminin galası Eyüpsultan'nda yapıldı.

Eyüpsultan Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tekamül Tiyatrosu'nun sahneye taşıdığı ilk Türk pilot olan Vecihi Hürkuş'un hayatının anlatıldığı 'Ben Vecihi Hürkuş' isimli tiyatro gösteriminin galası yapıldı. Kurtuluş Savaşı döneminde yaşayan, ilk Türk uçağını yapan, Türkiye'nin ilk özel havayolu şirketini kuran, Meclis'te üç kez takdirname alan ve İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Hürkuş'un yaşamının anlatıldığı oyun Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde oynandı. Yazar ve yönetmenliğini Yasin Çetin'in yaptığı oyunda Ensar Kaplan, Ziya Öztürk, Sevim Erdoğan, Özgür Uysal, Oğuz Cabir Arslan, Mustafa Çeğindir ve Orkun Başarır rol aldı. Galaya Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı. Tiyatro gösterimine Eyüpsultanlı vatandaşların ilgisi büyük oldu.

"Çok önemli şahsiyetleri nesillerimiz maalesef bilmiyor"

Eyüpsultan Belediyesi olarak tarihteki önemli şahsiyetleri, yeni nesillerle buluşturmak istediklerini dile getiren Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Bana göre özel bir etkinlik yapıyoruz. Gerçekten tarihimize, kültürümüze, sanatımıza, medeniyetimize çok ciddi katkılar yaptı. Çok önemli şahsiyetleri nesillerimiz maalesef bilmiyor. Belki de özellikle bilinmesi istenmiyor. Vecihi Hürkuş bunların en önemlilerinden bir tanesi. Türk havacılık sanayisinin kurucularından kabul ediliyor. Maalesef gerektiği kadar ilgi gösterilememiş. Son zamanlarda Vecihi Hürkuş gibi değerlerimizi açığa çıkarmaya, günümüz insanlarıyla buluşturmaya çalışıyoruz. Biz de Eyüpsultan Belediyesi olarak tiyatrosuyla buna bir katkı sağlamaya çalıştık. Umarım sanatın taşıyıcılığıyla, sanatın etkisiyle geçmişteki bu çok kıymetli değerlerimizi yeni nesillerimizle buluştururuz. Tarih şuuruna, milli şuura azda olsa katkıda bulunuruz düşüncesiyle bu etkinliği yaptık. Bugüne kadar Eyüpsultan Belediyesi'nin kültür politikalarına yön veren çalışmalar oldu. Bunlar bütün hızıyla devam edecek " diye konuştu.

Oyunun konusu

Oyun, kendisine bağlanan gazi maaşına bile yerli uçak üretimi sevdası yüzünden haciz konan Vecihi Hürkuş'un anılarını kaleme alırken beyin kanaması geçirmesi ve komaya girmesi gerçeğinden hareketle, koma döneminde hayatının dönüm noktalarının gözlerinin önünden geçişini konu alıyor. Hürkuş'un yaşadığı trajikomik olaylar, engellemeler, ya da mutlu olduğu anlar hayatının son dakikalarında beyninin derinliklerinde nasıl canlanmıştır? İnsanoğlu son nefesinde hep doğruları sayıklar denilir: Acaba Vecihi Hürkuş'un haykırmak isteyip haykıramadığı son nefesinde sesinin çıkmasına gücünü yetiremediği doğrular nelerdir?

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Vecihi Hürkuş Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title