Haberler

Vatandaşların "Arzuhalini" 29 Yıldır Kağıda Döküyor

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde uzun yıllar zabıt katipliği yaptıktan sonra emekli olan Cuma Gören, 2 metrekarelik iş yerinde, yağmur, kar ve soğuk demeden vatandaşların "arzuhalini" 29 yıldır kağıtlara döküyor.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde uzun yıllar zabıt katipliği yaptıktan sonra emekli olan Cuma Gören, 2 metrekarelik iş yerinde, yağmur, kar ve soğuk demeden vatandaşların "arzuhalini" 29 yıldır kağıtlara döküyor.

Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gardiyanlık, Afşin Adliyesinde de zabıt katibi olarak çalıştıktan sonra emekli olan 79 yaşındaki Gören, bir avukatın yanında 3 yıl çalıştıktan sonra 1990 yılında kendisine bir arzuhalci dükkanı açtı. Gören, emektar daktilosuyla 29 yıldır, vatandaşların başta adliye, kaymakamlık, savcılık gibi resmi kurumlara verecekleri dilekçelerini yazıyor.

İlerlemiş yaşına rağmen 2 metrekarelik iş yerinde, yağmur, kar ve soğuk demeden çalışmaya devam eden Gören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığı el verdikçe işine devam etmek istediğini söyledi.

Emekli olduktan sonra insanların arzuhallerini yazdığını ve geçimini bu yolla sağladığını anlatan Gören, sabah erkenden kalkıp iş yerine geldiğini, her gün saat 15.30'a kadar vatandaşlara hizmet verdiğini vurguladı.

Gören, vatandaşların sorunlarını ve arzularını dilekçe haline getirdiğini dile getirerek, "İşimi bitirdikten sonra evime giderim. Bu meslekle ekmek paramı kazanıyorum. Hiç kimseyle uğraşmam, münakaşa yapmam, samimiyim ve herkesle güler yüz, tatlı dille geçiniyorum." dedi.

Teknolojik yeniliklerin birçok meslek dalına kolaylık sağlarken, arzuhalciliği bitirme noktasına getirdiğini ifade eden Gören, şunları kaydetti:

"Kaymakamlık, savcılık ve adliye gibi devlet kurumlarına vatandaşlarımızın dilekçelerini yazıyorum. İşler eskisi gibi olmasa da mesleği sürdürüyorum. Afşin'de benden başka arzuhalci yok, eskiden çok fazlaydı. Fakat gelişen teknoloji bu mesleği bitirme noktasına getirdi. Diğer çalışanlar da vergi mükellefi olmadıkları için çalışmaya devam edemedi. Afşin'de arzuhalcilik mesleğini faal olarak yürüten son kişiyim."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Afşin Haberler

Bakmadan Geçme

Prison Break 6. Sezon tanıtımı fake mi? Prison Break 6. Sezonu yayınlanacak mı? Filizlenmiş patates yenir mi? Filizlenmiş patates zararlı mı, yersek ne olur? Filizlenmiş patates zehirler mi? İncirlik Hava Üssü nerede, ne zaman açıldı? İncirlik Hava Üssü kaç yılında kuruldu? İncirlik Hava Üssü kime ait? İncirlik Hava Üssü neden değiştirildi? İncirlik Hava Üssü değiştirilme sebebi ne? İncirlik Üssü neden Ana Jet Üs Komutanlığı oldu? İncirlik Hava Üssü'nün önemi nedir? İncirlik Üssü'nün yeni adı ne? Müge Anlı Duygu Nebioğlu kimdir? Müge Anlı son bölümde ne oldu? 18 Nisan'da programda neler yaşandı? #FAHİŞYEMEĞEBOYKOT || Fahiş yemeğe boykot olayı ne? Boykot ne zaman yapılacak? İncirlik Üssü ismi değişti mi, yeni ismi nedir? İncirlik Üssü'nün adı neden değişti? ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM! | Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz zammı olacak mı? Metin Akpınar hasta mı? Metin Akpınar'ın sağlık durumu nasıl? Enflasyon tek haneye ne zaman düşecek? Bakan Şimşek tarih verdi! CUMARTESİ- PAZAR KAFELERE GİTMEYİN! Sosyal medyada başlatılan boykot ne? Kafeler neden boykot edilecek? Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title