Haberler

Vatandaşa soruldu: Koronavirüs salgınını hangi ülkede geçirmek isterdiniz?

Güncelleme:

Araştırma Şirketi Areda Survey, 2-5 Haziran tarihleri arasında yaptığı ankette vatandaşlara "Koronavirüs salgın sürecini hangi ülkede geçirmek isterdiniz?" sorusunu yöneltti. Katılımcıların yüzde 80,2'si "Türkiye'de geçirmekten memnunum" yanıtı verirken; sıralama Almanya, Küba, İngiltere ve Norveç şeklinde devam etti.

Araştırma Şirketi Areda Survey, 2-5 Haziran 2020 tarihleri arasında 2 bin 414 kişi ile Türkiye gündem araştırması yaptı. Araştırmada vatandaşlara "Koronavirüs salgın sürecini hangi ülkede geçirmek isterdiniz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların %80,2'si "Türkiye'de geçirmekten memnunum" cevabını verirken %7,1'i Almanya, %2'si Küba, %1,9'u İngiltere şeklinde yanıt verdi.

KATILIMCILARA BİRÇOK SORU YÖNELTİLDİ

Haber7'nin haberine göre; araştırmada katılımcılara, "Koronavirüs salgın sürecini hangi ülkede geçirmek isterdiniz? 1 Haziran'da Türkiye'de yeni normalleşme sürecine girilmesine rağmen 18 yaş altı ve 65 üstü kişiler için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesi kararını doğru buluyor musunuz? Sizce yeni normalleşme sürecinin en riskli adımı hangisidir? Sağlık Bakanlığı'nın, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz?" gibi sorular soruldu.

HALKIN SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GÜVENİ TAM

"Sağlık Bakanlığı'nın, koronavirüs salgını ile ilgili süreç yönetimini başarılı buluyor musunuz?" sorusuna 16 Martta katılımcıların yüzde 73.1'i "Evet" cevabını verirken 5 Haziran'da bu oran yüzde 83,9'a çıktı.

Vatandaşa soruldu: Koronavirüs salgınını hangi ülkede geçirmek isterdiniz?

KORONAVİRÜS SÜRECİNİ HANGİ ÜLKEDE GEÇİRMEK İSTERDİNİZ?

"Koronavirüs salgın sürecini hangi ülkede geçirmek isterdiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 80,2'si Türkiye'de geçirmekten memnunum yanıtını verdi.

Vatandaşa soruldu: Koronavirüs salgınını hangi ülkede geçirmek isterdiniz?

18 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN UYGULANAN KISITLAMANIN DEVAM ETMESİNİ DOĞRU BULUYOR MUSUNUZ?

"1 Haziran'da Türkiye'de yeni normalleşme sürecine girilmesine rağmen 18 yaş altı ve 65 üstü kişiler için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının devam etmesi kararını doğru buluyor musunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 65,5'i "Evet doğru buluyorum" yanıtını verirken, yüzde 34,5'i ise "Hayır yanlış buluyorum" şeklinde cevap verdi.

YENİ NORMALLEŞME SÜRECİNİN EN RİSKLİ ADIMI HANGİSİDİR?

"Sizce yeni normalleşme sürecinin en riskli adımı hangisidir?" sorusuna katılımcıların yüzde 61'i Restoran, kafe, pastane, çay bahçeleri, yüzme havuzu ve kaplıca vb. işletmelerin açılması yanıtını verdi. İkinci sırada ise yüzde 51,4 oranla turizm tesislerinin açılması yer aldı. Avm'lerin açılmasını riskli adım olarak görenlerin oranı ise sadece yüzde 1,6'da kaldı.

Vatandaşa soruldu: Koronavirüs salgınını hangi ülkede geçirmek isterdiniz?

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Koronavirüs Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title