Haberler

Vanlı Şehidi Binler Uğurladı

Güncelleme:

Van'da meydana gelen patlamada şehit düşen Ferhat Arslan, binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Van'ın İpekyolu ilçesindeki terör saldırısında şehit olan çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan'ın cenazesi, toprağa verildi. Sabah saatlerinde Van Jandarma Filo Komutanlığında düzenlenen cenaze töreninin ardından şehit çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan'ın cenazesi Yukarı Nurşin Camisine getirildi. Burada Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın kıldırdığı cenaze namazına binlerce kişi katıldı. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi yaklaşık iki kilometre boyunca omuzlarda taşınarak Akköprü mezarlığına getirildi.

PKK'YA LANET YAĞDI

Yol boyunca cenazeye katılanlar tekbir ve salavat getirirken, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ya Allah Bismillah Allahu Ekber', 'Hainler için yaşasın cehennem', 'Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir', 'Vatan sana canım feda' sloganları atıldı. Defin sırasında şehidin yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı dökerken, 17 yaşındaki oğlu Muhammed Arslan'ın vakurlu duruşu dikkatlerden kaçmadı.

GÜLLER GİBİ KOKUYOR

Defin işlemlerinin ardından şehidin kabri başından ayrılmayan kızı Esra Arslan'ın "Anne bak babam cennette gitti. Peygamber Efendimizin yanına gitti. Bak ne güzel, güller gibi kokuyor" sözleri törene damga vurdu.


Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve askeri erkan ile binlerce vatandaşın katıldığı tören, defin işlemlerinin ve okunan duanın ardından sona erdi.

VAN SOKAKLARINDA DEV BAYRAKLAR

Bu arada Akköprü mezarlığının çevresinde bulunan binalara Türk bayraklarının asıldığı gözlenirken, cenaze töreninde de dev bayraklar açıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nimetullah Arvas Muhammed Arslan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title