Haberler

Van Kahvaltısı Los Angeles'e Damgasını Vurdu

Van Valiliği tarafından Amerika'nın California Eyaleti'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen '4.Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde verdiği kahvaltıya yaklaşık bin kişi katıldı.

Van Valiliği tarafından Amerika'nın California Eyaleti'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen '4. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde verdiği kahvaltıya yaklaşık bin kişi katıldı. Kahvaltıya katılım yüksek olunca misafirler yer sofrası açıldı. Kahvaltı sonrası Türkler ve Amerikalılar davulun ritmiyle okunan Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde kol kola halay çekti.

Pasifica Enstitüsü'nün Los Angeles şehrinde düzenlediği festival devam ediyor. Festivalin 3'ncü gününde Van Valiliği'nin verdiği kahvaltı güne damgasını vurdu. Bak Hele Bak lakaplı Yusuf Konak'ın Van'dan özel olarak getirttiği 60 kilo otlu peynir, 40 kilo karakovan balı, 20 kilo kavut, 20 kilo murtuğa, yumurta ile tereyağlı omlet, 20 kilo tereyağı, bin adet Van kesme çöreği ve 500 adet ekmek misafirlere ikram edildi. Van standına kurulan masalar ve ayakta servis edilen kahvaltıyı almak için başta Amerikalılar olmak üzere çok sayıda davetli uzun kuyruk oluşturdu.

Kahvaltıda izdiham yaşanınca misafirlere yer sofrası açıldı. Kahvaltıya Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın organizasyonuyla festivali izlemek için Los Angeles'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Türkiye Ermeni Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, ABD Zaman Temsilcisi Sıtkı Özcan, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Habertürk Gazetesi Ankra Temsilcisi Erdal Şen, Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, Bugün Gazetesi Dış Haberler Editörü Emrah Ülker, Milliyet Gazetesi Muhabiri Gökhan Karakaş, TV8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan, Todays Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Zaman Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Kurucan, Todays Zaman Köşe Yazarı Marker Aseyan, Zaman Gazetesi Ankara Bölge Yayın Temsilcisi Eyüp Boğazkesen, Zaman Newyork Muhabiri Sezai Kalaycı, TRT İstanbul İstihbarat Şefi Baran Taş, Zaman Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Ünal, Star TV'de yayınlanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde 'Damat Lütfi Paşa' rolünü oynayan Mehmet Özgür, Kanal D'de yayınlanan

'Öyle Bir Geçer Zamanki' dizisinde 'Soner' rolünü oynayan Mete Horozoğlu gibi çok sayıda ünlü katıldı.

Sıcak bir ortamda yenilen kahvaltı sırasında Bak Hele Bak lakaplı Yusuf Konak, misafirlerine ödüllü bilmeceler sorarak bol bol hediye dağıttı.

Kahvaltı sonrası Van milletvekilleri Gülşen Orhan davetlilerle birlikte Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Memet Metin Barlık'ın okuduğu Türkçe-İngilizce türküler eşliğinde folklor ekibiyle birlikte halay çekti.

Davetliler, Türkiye'den binlerce kilometre uzaklıkta bulunan ABD'nin California Eyaleti'nin Los Angeles şehrinde Anadolu yemek kültürünün tanıtıldığı festivalde Van'ın kahvaltı vermesinin son derece akılcı ve iyi düşünülmüş bir olay olduğunu söylediler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Van Valiliği Los Angeles California Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title