Haberler

Van'ın En Güzel Misafirleri

KIŞ mevsimini Hazar ve Urumiye gölleri kıyılarında geçirdikten sonra havaların ısınmasıyla her yıl Van Gölü havzasını mesken tutan flamingolar Van'daki Erçek Gölü sulak alanına geldi.

İl merkezine 30 kilometre uzaklıkta, birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü'ne gelen flamingolar, İran'ın Urmiye Gölü ile Afrika arasında göç ederken yaklaşık 5 ay boyunca burada dinleniyor. Van Gölü üzerinde beyaz bir örtü gibi duran ve uçtuklarında görsel bir şölen sunan flamingolar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından da sık sık kontrol ediliyor.

Flamingoların Van Gölü Havzası için önemli bir değer olduğunu belirten YYÜ Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç.Dr. Lokman Aslan, kuşlara iyi bir ev sahipliği yapmak için çalıştıklarını söyledi. Aslan, "Yaban kuşlarının rahatlığını veya son durumlarının ne olduğunu incelemek için Ercek Gölü'ne geliyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 14. Bölge Müdürlüğü Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ile birlikte çalışma yürütüyoruz. Türkülerimize konu olan Allı Turnalar. Bayram tatilini iyi değerledirmek isteyenler ailece Erçek Gölü kıyısına giderek flamingoları izleyebilirler" dedi. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Urmiye Erçek İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title