Haberler

Van İl Özel İdaresi Eski Hizmet Binası Satış İhalesi Yapıldı

Van'ın Cumhuriyet Caddesi Üzerinde Bulunan 5 Katlı İl Özel İdaresi Eski Hizmet Binası ile Arka Tarafından Bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun da Yer Aldığı Gayrimenkulün Satış İhalesi Yapıldı.

Van'ın Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı İl Özel İdaresi eski hizmet binası ile arka tarafından bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun da yer aldığı gayrimenkulün satış ihalesi yapıldı.

Van İl Özel İdaresi A Kampüsü meclis toplantı salonunda yapılan ihaleye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç başkanlık etti. 5 İl Genel Meclis Üyesi ve 5 atanmış üyeden oluşan komisyonun görev aldığı kapalı zarf usulü yapılan ihaleye tek firma olarak katılan META Elektronik Telekomünikasyon Nakliyat ve İnşaat Limited Şirteki katıldı. Muhammen bedeli 24 milyon 47 bin YTL olarak belirtilen gayrimenkullerin, fiyatın üzerinde 24 milyon 60 bin YTL ile ihaleye katılan META Limited Şirketi'ne satışı karara bağlandı.

Alınan kararın ardından bir açıklama yapan Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, "Hizmet binamız Atatürk İlköğretim Okulu ile beraber 4 bin 660 metrekare bir arsa üzerinde idi. Satışı bir yıldan beri gündemimizde bulunuyordu. Bugün muhammen bedel üzerinde bir teklif geldiği için biz bu teklifi değerlendirmeye aldık. Komisyonumuz bunu imza altına alıp ita amiri olan sayın valimize sunacaklar Sayın valimizin onayından sonra geçerli olacak bir karar almış bulunuyoruz" dedi.

İhaleye giren firma yetkilisi Umut Tahan ise 'Bina ve gayrimenkulleri satın alıp bir Vanlı olarak kazandığım paraları kendi memleketimizde yatırıma dönüştürerek istihdam alanları sağlamak temel amacımızdır" dedi.

(SER-MET-Y) 16.05.2008 17:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title