Haberler

Van Gölü Kirlilikten Arındırılacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresince (VASKİ) Tuşba ilçesinde yapılacak Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve 24 aylık işletme hakkına ilişkin ihale gerçekleştirildi.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresince (VASKİ) Tuşba ilçesinde yapılacak Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve 24 aylık işletme hakkına ilişkin ihale gerçekleştirildi.

VASKİ Toplantı Salonu'nda 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesine göre açık usul ile yapılan ihaleye 7 firma katıldı. İhaleye başvuran ancak teminat mektubu olmayan firmalar ise değerlendirme dışı bırakıldı.

VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı, yaptığı konuşmada, Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapımı ve 24 aylık işletiminin yaklaşık maliyetinin 81 milyon 868 bin 800 lira olduğunu söyledi.

Yeni yapılacak tesis ile tam kapasite arıtma yapılacağını vurgulayan Çayırlı, "Van Gölü kirlilikten arındırılmış olacak. Yaklaşık 1 milyon nüfusa yetecek kapasitede ve en az 40 yıl hizmet edecek şekilde tasarlanmış bu tesis, yeni ihale ile tam kapasite çalıştırılacak" dedi.

İhaleye katılan firmalardan Mass Arıtma 117 milyon 735 bin 688 lira, Messagoes-Gezer 119 milyon 436 bin 815 lira, Mitaş-Özben 109 milyon 470 bin lira, Dentaş-Gökçenay 95 milyon 671 bin 620 lira, Mapevri-Limanyol 93 milyon 565 bin 391 lira, Alke-Kandaşoğlu 98 milyon 155 bin 531 lira ve Pars Grup, Gold Star ise 99 milyon lira teklifte bulundu.

Tekliflerin komisyon tarafından inceleneceği ve sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.

Öte yandan VASKİ'den yapılan açıklamada ise projenin çevre dostu olduğu belirtilerek, "Arıtma tesisi çıkış suyu Van Gölü'ne verilmeden önce suda bulunan bakteri ve virüslerden dezenfeksiyon projesi ile uzaklaştırma işlemi yapılacaktır. Arıtma tesisinde kurulacak Sürekli Atıksu İzleme İstasyonu ile 7 gün 24 saat anlık ölçümler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sunucularına gönderilecek." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Van Merkez Van Gölü Çayırlı Tuşba Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title