Haberler

Van'daki Yerel Gazeteden 'Terörist İsrail' Kapağı

İsrail’in, Filistin’deki Gazze’ye yönelik hava ve kara saldırısına tepki gösteren Van Bölge Gazetesi, ön sayfasına ‘ISREAL TERORIST’ yazısı ve bir ayet mealine yer verdi.

İsrail'in, Filistin'deki Gazze'ye yönelik hava ve kara saldırısına tepki gösteren Van Bölge Gazetesi, ön sayfasına 'ISREAL TERORIST' yazısı ve bir ayet mealine yer verdi.

İsrail'in Gazze'yi işgal etme girişimleri, ülkenin ve dünyanın birçok yerinde tepkilere neden oluyor. Van'da bir gazete bu tepkisini siyah zemin üzerine beyaz yazıyla yazılmış 'ISREAL TERORİST' ifadesiyle ortaya koydu. Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, herkesin böylesi bir ortamda saffını belirlemesi gerektiğini söyleyerek, "Bizler de İsrail'in uyguladığı bu işgale tepki göstermek ve Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek amacıyla böylesi bir girişimde bulunduk. Gazetemizin ön sayfasını, uluslar arası logoyla ifade edilen terörist İsrail şeklinde oluşturduk. Gün, herkesin Filistin ve Gazze halkı için elinden geleni yapma günüdür. Bizler de elimizden geldiğince bu mazlum ve Müslüman halkımızın yanında olmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

İsrailoğulları için indirilen Maide Suresi'nin 32'nci ayetinin mealinde yer verdiklerini ifade eden Ulutaş, "Surede, 'Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitapta) şöyle yazmıştık: Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmaya, karşılığı olmaksızın bir cana kıyarsa, o sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Her kim de birini yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. And olsun ki, Resüllerimiz, onlara apaçık deliller getirdiler. Ama onlardan birçoğu, bundan sonra da yeryüzünde aşırı gitmektedir.' Biz, Hz. İbrahim'in yanında ve Nemrut'un karşısında olduğumuzu bu şekilde ortaya koymuş olduk. Umarım yeryüzündeki tüm Müslümanlar da İsrail'e karşı dururlar" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filistin İsrail Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title