Haberler

Vali ve Başkan 'Empati Günü'nde' Tekerlekli Sandalyede

KARS'ta bu yıl ikincisi düzenlenen 'Empati Günü'nde Vali Rahmi Doğan ile Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, tekerlekli sandalyelere oturarak masa tenisi oynadı, tekerlekli sandalye ile koşuya katıldı.

KARS'ta bu yıl ikincisi düzenlenen 'Empati Günü'nde Vali Rahmi Doğan ile Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, tekerlekli sandalyelere oturarak masa tenisi oynadı, tekerlekli sandalye ile koşuya katıldı.

Engelliler Haftası nedeniyle Kafkas Üniversitesi Necati Kaya Spor Salonunda düzelenen 'Empati Oyunları'na Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Dolunay Derneği Başkanı Bahattin Şeker, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Metin Toraman, engleliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan oyunlarda ilk olarak Vali Rahmi Doğan tekerlekli sandalyede masa tenisi oynadı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da tekerlekli sandalye ile koşu yarışmasına katıldı. Empati futbol, koltuk değnekleriyle yarışlarının da yer aldığı etkinliğe zihinsel ve bedensel engelliler ile aileleri de büyük ilgi gösterdi.

Tekerlekli sandalyede oturarak bir üniversite öğrencisi ile masa tenisi oynayan Vali Doğan, rakibiyle kıyasıya mücadele etti. Kendisinin iyi bir masa tenisçisi olduğunu, ancak tekerlekli sandalyede çok zorlandığını vurgulayan Vali Doğan şunları söyledi:

"Engellileri empati yaparak daha iyi anlayabiliriz. Empati gününde benim gibi sağlam olan bir üniversite öğrencisi ile tekerlekli sandalyeye oturup maç yaptık. Masa tenisi keyifli bir oyun. Engelli kardeşlerimizi bu tür aktivitelere davet etmemiz lazım ki sosyal yaşam içerisinde bulunabilsinler. Biz, engellilerimiz için engelsiz bir yaşam kurabilmenin çabası içerisinde olmalıyız. Etrafımıza baktığımızda aslında Türkiye'nin bu konuda sınıfta kaldığını görüyoruz. Mevzuat açısından baktığımızda dört dörtlük bir düzenleme gözükse bile fiilen yaşantımıza baktığımızda yollarımızda, kaldırımlarımızda, toplu taşıma araçlarında ve diğer alanlarda engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, onları bizlerle birlikte yaşatacak tüm sosyal etkinliklere katılabilecek imkanların sağlanmadığını görüyoruz. Devlet olarak bu konudaki etsikliklerimizi tekrar bu vesile ile gözden geçirmemiz lazım"

BAŞKAN TEKERLEKLİ SANDALYE İLE KOŞTU

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da tekerlekli sandalye oturarak koşu yarışmasına katıldı. Başkan Karaçanta, yarış öncesi sporculara başarı dileklerinde bulundu. Başka Karaçanta koşu parkurunu tamamlarken bir hayli zorlandı.

EMPATİ MAÇI

Vali Rahmi Doğan ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın açılış vuruşuyla da empati maçı başladı. Susuz Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu futsal takımlarının empati maçı renkli görüntülere sahne oldu. Engelli değnekleriyle yapılan karşılaşmada öğrenciler kurdukları empatiyle bu önemli haftaya dikkat çektiler. Empati Günü, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü öğrencilerinin dans gösterisi ile sona erdi.

- Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Murtaza Karaçanta Rahmi Doğan Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title