Haberler

Vali Su Aşırı Yağışlardan Etkilenen İlçelerde İncelemelerde Bulundu

Vali Ali İhsan Su, milletvekilleri ile birlikte su baskınları ve heyelan yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Vali Ali İhsan Su, milletvekilleri ile birlikte su baskınları ve heyelan yaşanan bölgelerde incelemelerde bulundu.

Ülke geneli ve Düzce'de de etkili olan gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar, su baskınları ve heyelanlara yol açmıştı. Düzce Valisi Ali İhsan Su ve beraberinde Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Milletvekili İbrahim Korkmaz, Osman Çakır ve kurum müdürleri ile beraber aşırı yağışlardan etkilenen Cumayeri, Yığılca ve Akçakoca İlçelerinde incelemelerde bulundular.

Vali Ali İhsan Su ilk olarak Cumayeri ilçesine giderek sel mağduru vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunup vatandaşlarla görüştü ve "Kurumlarımız gerekli çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilecektir" dedi.

Vali Su burada sele maruz kalan ev, dükkan, turizm tesisleri ve heyelana maruz kalan yollarda incelemelerde bulundu. Buradan Yığılca ilçesine geçen Vali Ali İhsan Su, Dutlar Köyünde heyelan nedeniyle yolda meydana gelen çöküntü ve ekiplerin çalışmalarını inceledi. Yığılca'da Kaymakam vekili Kaymakam Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, kurum müdürleri ile Kaymakamlıkta değerlendirme yapıp Karayolları ekipleri heyelanın yaşandığı bölgede olumsuz bir durum yaşanmaması için güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye sevk edilen iş makineleri ile yola dökülen kaya parçaları ve heyelan temizleme çalışmalarının devam ettiğini, sorumlu tüm kurumların görevleri başında olduğunu belirtti.

Vali Ali İhsan Su Yığılca da yaptığı açıklamada "Bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Çok şiddetli yağış sonucunda böyle bir hadise vuku etmiştir. Ama en önemlisi herhangi bir can kaybı yok, yaralımız yok bu en sevindirici tarafı, öbür taraftan özelikle bizim Cumayeri ilçemiz ve Yığılca ilçemiz de kısmen tahribat var bunlarla ilgilide arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyorlar ekipler oluşturulup tespit çalışmalarımız devam ediyor. Ümit ediyorum en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Mevzuat çerçevesinde gerekli çalışmaları yapacağız" ifadelerinde bulundu.

Vali Ali İhsan Su Yığılca'da ki incelemesinin ardından Akçakoca İlçemize geçerek Uğur Köyü ve Hemşin Köylerinde incelemelerde bulundu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali İhsan Su Cumayeri Yığılca Düzce Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title