Haberler

Vali Nuri Okutan'dan Okul Öncesi Eğitime Destek

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Sakarya'da Annesi Adına Yaptırdığı Anaokulu Törenle Eğitime Açıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Sakarya'da annesi adına yaptırdığı anaokulu törenle eğitime açıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın, eğitime katkılarından dolayı Koç Vakfı tarafından verilen 100 bin dolarlık ödülle Adapazarı'nın yeni yerleşim bölgesi Camili'de annesi adına yaptırdığı Fatmana Okutan Anaokulu törenle eğitime açıldı. Törene Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sakarya Valisi Hüseyin Atak, AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel, işadamı Zeynel Abidin Erdem, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Sakarya eski

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, vali yardımcıları, daire müdürleri, iş adamları, öğrenci ve veliler katıldı.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yaptığı konuşmada, karışık duygular içinde olduğunu ifade ederek, "Bu mekanda bulunmak, bu güzel ortamda bulunmak, benim için o kadar zor ve anlamlı ki anlatamam" dedi. Öğretmen okulu mezunu biri olarak gönlünü eğitimden yana koyduğunu anlatan Okutan, şöyle konuştu: "İnsanın insanlığı için en önemli, en değerli, en kalıcı yatırımın eğitim olduğuna inanıyorum. Rahmetli Vehbi Koç adına verilen ödülü mülki idare amirleri ailesinin bir ferdi olarak almaktan kıvanç duyuyorum. Bu

ödülle birlikte takdim edilen parayla ödülün akabinde vefat eden ve 'Oğlum bu parayla okul yaptırır' düşüncesini ifade eden ömrü boyunca çocukları çok seven annemin anısına, özellikle okul öncesi eğitimin önemini bir daha vurgulamak adına okul yaptırmak istedim. Bu yüzden önünde konuşma yaptığım bu güzel bina benim için temeli itibariyle taştan çimentodan daha başka daha büyük manevi anlam ifade ediyor. Burası Rahmetli Vehbi Koç'un ve annemin beni seyrettiği ve gıpta ettiği belki alkışlayarak

seyrettiği bir yer ve benim Sakarya ile somut bağlantım. Bu vesileyle hayırsever olmanın mutluluğunun ne kadar derin ve anlatılmaz olduğunu öğrendim, bu duygu başka bir şeyle ölçülemez. Bu hissi herkesin tatmasını isterim."

Kaymakamlıkları ve valilikleri sırasında sosyal ve kültürel kalkınmaya çok önem verdiğini belirten Okutan, sözlerine şöyle devam etti. "Bu bakımdan gittiğim her yerde hep üretime ağırlık vererek proje çalışmalarına tarım ve sanayiyle çalışmalara ve bunun yanında eğitimle ilgili çalışmalara öncelik verdim. İnsanı hizmetin odağına yerleştirdim. İnsana hizmet etmenin hazzını yaşadım. İnsanı ve aklı öne çıkardım. Bu ödülün bana verilmesinde bu duyguların etken olduğunu düşünüyorum. Eğitimi bütün hizmet

alanları içinde en etkili ve birinci öncelikli alan olarak gördüğüm gibi okul öncesi eğitimi de eğitim alanı içinde en önemli ve etkili alan olarak görüyorum. Toplum olarak çok sevdiğimiz çocuklarımız ve geleceğimiz için en kalıcı yatırımın eğitim olduğunun farkına vardığımızda diğer sorunlarımızın kolayca çözümleneceğini göreceğiz. Ben eğitimi toplumsal kalkınmanın, refahın gelişmenin çağdaş medeniyete ulaşmanın en önemli aracı olarak görüyorum."

Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise, Koç Vakfı'ndan aldığı ödülle rahmetli annesi adına anaokulu yaptıran Okutan'ı anlamlı davranışından dolayı tebrik etti, teşekkür belgesi verdi.

Tören sonunda Fatmana Anaokulu valiler Atak, Okutan ve Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel tarafından birlikte açıldı.

Vali Okutan ve konukları okulu gezerek öğrencilerle sohbet etti. 400 metrekare alana yaptırılan tek katlı 4 sınıflı anaokolu bir yıl gibi kısa sürede tamamlandı.

(İÇ-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title