Haberler

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı 7 Kilometrelik Leleg Yolunu Yürüyerek Geçti

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı 7 kilometrelik Leleg yolunu yürüyerek geçtiMUĞLA - Muğla Valisi, Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı açılışı yapılan 7 kilometrelik Leleg yolunu 5 saatte yürüyerek geçti.

Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanı 7 kilometrelik Leleg yolunu yürüyerek geçti

MUĞLA - Muğla Valisi, Bodrum Kaymakamı ve Bodrum Belediye Başkanı açılışı yapılan 7 kilometrelik Leleg yolunu 5 saatte yürüyerek geçti.

Bodrum Ticaret Odası ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından yapılan Leleg Yolunun 2'ci ayağı törenle açıldı. 2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı adı altında yapılan proje 2'ci ayağı Yalıçiftlik bölgesinde tamamlandı. Leleg Yolu olarak bilinen alanda yapılan çalışmaların ardından 7 kilometrelik yürüyüş alanı açıldı. 12 ay boyunca turizm amacıyla yapılacak olan 185 kilometre yürüyüş yolu kış aylarından ve bahar aylarında turist çekmesi bekleniyor. Açılışı yapılan yürüyüş yoluna Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AKUT ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Çiçek, Bodrum Yarımadası'nın ormanının çok güzel olduğunu ifade ederek, "Ormanları, kıyıları, körfezleri, insanları çok güzel. En güzeli tarihi. Hepimiz bir merak içindeyiz, acaba bu coğrafyada yıllar önce kimler yaşadı? neden buralara geldi? Hepimiz bu soruları kendimize soruyoruz. Yaşayan bir medeniyeti tanıtmak ve tarih yönünden bu bölgeyi tanımak için bu projeyi düzenledik. Projeyi ilk duyduğunda çok mutlu oldu. Projemiz tamamlandı ve bizde GEKA olarak destek verdik. Desteğimizin karşılığında da proje hayata geçiyor. Biliyorum bugün yürüyerek oksijen alıp etrafı tanımak, yürüyerek yaşamın değerini anlamak istiyorsunuz. Bir heyecan içindesiniz. Yürümek, spor yapmak güzel şeydir. Ama güzel yerlerde, tarihi zengin olan yerlerde, denizi güzel olan ormanı iyi olan yerlerde yürümek ve koşmak hada güzeldir. Bu güzellik bizleri bir araya getiriyor" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise turizme yürüyüş yolunun katkı sağlayacağını söyleyerek, "Yolun çevresindeki otellerden yürüyüşe katılan misafirlerimiz bile var. Bu da bu projenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon Leleg yürüyüş yolunun önemine değinerek, "Amacımız bu 20 milyondan gerekli olan payı almak ve Bodrum'a alternatif turizm kapsamında gelir elde etmektir" ifadelerini kullandı.

Projeye destek verenlere konuşmalarının ardından plaket tektim edildi.

Açılışın ardından Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve çok sayıda vatandaş 7 kilometrelik yolu 5 saate yürüyerek geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Kocadon Amir Çiçek Bodrum Muğla Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title