Haberler

Vakıflar Haftası...

Vakıflar Haftası, Erzurum’da da Çeşitli Programlarla Kutlanmaya Başlandı.

Vakıflar Haftası, Erzurum’da da çeşitli programlarla kutlanmaya başlandı.

Programlar kapsamında ilk olarak Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker ve beraberindekiler, Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koydu. Türker, daha sonra Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti. Kutlamalar kapsamında Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda da (ETSO) toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Tahsin Türker, Türkiye genelinde 100 binin üzerinde tarihi eser olduğunu ifade ederek, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Türkiye genelindeki imaretlerinden sıcak yemek dağıtımı yapıldığını belirtti. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda yardımı yapıldığını da dile getiren Türker, şöyle konuştu:

"2007'de Türkiye genelinde 794 ilçede 71 bin 850 aileye aylık kuru gıda yardımı yapılmıştır. Bölgemizdeki 50 ilçede 3 bin 675 aileye her ay kuru gıda yardımı yapıyoruz. Ayrıca müdürlüğümüzün sorumluluk alanındaki 300 kişiye muhtaç aylığı, 722 öğrenciye de burs veriyoruz. 2000-2007 yıllarında Bölge Müdürlüğümüzce 46 proje üretilmiş, 34 eser restore edilmiştir." Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Yurttaş ise Türkiye ve Erzurum'da bulunan tarihi eserler hakkında bilgi verdi.

Erzurum'daki Çifte Minareli Medrese'nin Anadolu'daki en büyük medrese olduğunu kaydeden Yurttaş, "Erzurum'da birçok tarihi eser var. Bunların arasında çeşmeler de gelmektedir. Hacı Mahmut Ağa tarafından Erzurum'da yaptırılan çeşmenin Anadolu'da eşi benzeri yoktur. Erzurum'daki tarihi çeşmelerin suları Palandöken Dağı ve çeşitli kaynaklardan gelmektedir. Erzurum'da tarihi 179 çeşme vardır. Bunlardan bazıları tamamen ortadan kalkmış, bazıları ise çeşitli nedenlerden dolayı suları kesilmiştir. Suları akmayan çeşmeler zamanla çöplük olur ve çeşmelerin taşları çalınır. Bazı çeşmelerin sularının akmamasının nedeni arasında vatandaşların çeşmelerde arabalarını yıkamaları da gelmektedir." dedi.

Erzurum Belediye Başkan Vekili Bilal Ungan da, Menderes Yeraltı Otoparkı’nın yapımı sırasında başta Cennet Çeşmesi olmak üzere bazı çeşmelerin sularının geçici olarak kesildiğini, söz konusu çeşmelerin sularının en kısa sürede yeniden akacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Polis Amca İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencileri Sema gösterisi yaptı.

Törende ayrıca Vakıflar Haftası kapsamında yapılan resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Erzurum Vali Yardımcısı Kasım Yekeler tarafından çeşitli hediyeler verildi.

(AA-İRT-Y) 05.05.2008 15:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title