Haberler

VakıfBank'tan yılın ilk yarısında 1 milyar 19 milyon TL net kar

VakıfBank, yılın ilk yarısında 1 milyar 19 milyon TL net kar elde etti.

VakıfBank, yaptığı yazılı açıklamayla, konsolide olmayan finansal sonuçlarını duyurdu.

Banka, 2019 yılının ilk yarısında toplam aktiflerini 380 milyar TL'nin üzerine çıkarırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığı ile milli ekonomiye 321 milyar TL destek sağladı.

VakıfBank'ın nakdi krediler artış oranı ise yıllık bazda yüzde 19 ile 7,9 olan sektör ortalamasının 2 katından fazla gerçekleşerek 250 milyar TL seviyesine ulaştı.

VakıfBank'ın aynı dönemde elde ettiği net kar, 1 milyar 19 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

"Nakdi kredi büyümesi 250 milyar TL'ye ulaştı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, VakıfBank olarak 65 yıldır ülke ekonomisinin kalkınması ve refah seviyesinin yükselmesi için büyük bir motivasyonla çalıştıklarını belirterek, "Bu sürecin 28 yılına şahitlik etmiş bir kişi olarak Türkiye bilançosuna çalışmaya, büyük bir sorumlulukla devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim." değerlendirmesinde bulundu.

2019 yılının ilk 6 aylık döneminde VakıfBank'ın nakdi kredi büyümesinin yıllık yüzde 19 seviyesinde gerçekleşerek 250 milyar TL'ye ulaştığına dikkat çeken Üstünsalih, şu bilgileri verdi:

"Aynı dönemde sektörün nakdi kredi artış oranının yüzde 7,9 seviyesinde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, kredilerdeki artış oranımızın sektör ortalamasının 2 katının üzerinde olduğunun altını çizmek isterim. Milli ekonominin yanındaki güç olarak, mutlak müşteri memnuniyeti anlayışı çerçevesinde tüm müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına en uygun çözümlerle desteğimizi artırarak sürdüreceğiz."

Fonlama tarafında da başarılı bir dönemi geride bıraktıklarına işaret eden Üstünsalih, şunları kaydetti:

"Ana fonlama kalemimiz olan toplam mevduatlarımız yıllık ve çeyreklik bazda sırası ile yüzde 25,8 ve yüzde 8,2 artışla ilk defa 200 milyar TL barajını aşarak 214 milyar TL'ye ulaştı. Mevduat tarafında da yıllık ve çeyreklik artış oranlarımızın sektör ortalamalarının üzerinde olması memnuniyet vericidir. Bu dönemde mevduat müşterilerimize yeni bir alternatif olarak sunmaya başladığımız 'Enflasyona Endeksli Kazandıran Hesap' ürününe çok kısa bir sürede çok yoğun bir ilginin olduğunu ve şimdiden bu ürünlerdeki bakiyemizin 10 milyar TL seviyesine ulaştığını görmekten mutluluk duyuyorum. Mevduat portföyümüzü hem tabana yaygın hale getirmeye hem müşterilerimizin taleplerine uygun bir şekilde yeni ürünlerle çeşitlendirmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Abdi Serdar Üstünsalih Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title