Haberler

Vahşi cinayette 2 sanığa müebbet, sevgiliye tahliye istemi

ANTALYA'da kaybolduktan 8 gün sonra, ormanlık alanda başına poşet geçirilip, el ve ayakları bağlanmış ve cinsel organı kesik halde çıplak cesedi bulunan Halit Yılmaz'ı (50) öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 2 sanık için savcı müebbet hapis cezası isterken, ilişki yaşadığı ortaya çıkan kadının ise tahliyesini talep etti.

Muratpaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 3 çocuk babası Halit Yılmaz, geçen yıl 24 Mayıs günü iftardan sonra babası vefat eden bir arkadaşına taziyeye gitti. Yılmaz'ın gece eve gelmemesi ve telefonuna ulaşılamaması üzerine yakınları, Kepez Polis Merkezi'ne giderek, kayıp başvurusunda bulundu. Yakınlarının ifadesini alan polis, Yılmaz'ı bulmak için arama çalışması başlattı. Halit Yılmaz'ın otomobili, jandarma ekiplerince Antalya- Korkuteli Yolu Cehennem Deresi mevkisinde yol kenarında bulundu. Ekipler, aracın bulunduğu bölgeye yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Naldöken mevkisinde de Yılmaz'ın cüzdanına ulaştı. Akşam saatlerinde ise ormanlık alanda Halit Yılmaz'ın üzeri çalıyla kapatılmış, başına poşet geçirilmiş, el ve ayakları bağlı çıplak haldeki cesedi bulundu.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Halit Yılmaz'ın cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemede Yılmaz'ın en son Zülfiye Yavuz (34) ile görüştüğü tespit edildi. Polis, Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki evine baskın yaparak, Zülfiye Yavuz ve eşi Muhammet Yavuz'u (37) gözaltına aldı. Zülfiye Yavuz, eşi Muhammet Yavuz ve arkadaşı Şükrullah Taş ile (35) Halit Yılmaz'ı evde öldürdüklerini itiraf etti. 3 şüpheli, tutuklandı.

Antalya 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen yargılamada, duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı, Halit Yılmaz'ın Korkuteli ilçesi Naldöken mevkisinde, el ve ayakları bağlı, yüzüne 3 adet siyah poşet geçirilmiş, cinsel organı kesilmiş şekilde bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Maktulün sanık Zülfiye Yavuz ile daha önce ilişki yaşadığı ve sevgili oldukları, bu ilişkilerinin ortaya çıkması üzerine maktulün ailesi ile sorun yaşadığı, aynı mahallede oturan sanık Zülfiye Yavuz'un Kuzeyyaka Mahallesi'ne taşınmak zorunda kaldığı ve bir müddet sonra da sanık Muhammet Yavuz ile evlendiği ancak maktul ile ilişkisini sürdürdüğü, sanık Muhammet Yavuz'un da bir suçtan dolayı cezaevine girmesinden dolayı maktul ile görüşmeye devam ettikleri anlaşılmıştır. Cezaevinden çıkan sanık Muhammet Yavuz'un durumu öğrenmesi üzerine maktul ile aralarında husumet oluştuğu, olay günü de eve gelen maktul ile sanık Muhammet'in tartışma yaşaması üzerine sanık Zülfiye'nin çocuğunu alarak evden uzaklaştığı, Muhammet ile arkadaşı Şükrullah'ın maktulün kafasına sert cisim vurarak öldürdükleri ve cinsel organını kestikleri tespit edilmiştir."

Sanıklar hakkında 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme' ve 'kişinin ölmesinden yararlanarak' hırsızlık suçlarından dava açıldığını bildiren savcı, sanıklar ile maktul arasındaki husumetin varlığının dikkate alınarak,  Muhammet Yavuz ve arkadaşı Şükrullah Taş'a müebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Sanıklardan Zülfiye Taş'ın ise öldürme eylemine iştirak ettiğine dair kesin, yeterli ve inandırıcı delil bulunamadığı için tahliye edilmesini istedi.

Mahkeme, 3 sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, son savunmalar için duruşmayı erteledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halit Yılmaz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title