Haberler

Üzüm Bağlarında Geçen Bir Ömür

Üzüm bağlarında geçen bir ömürTEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Hüseyin Budak, 10 yaşından beri üzüm bağlarında çalışarak geçimini sağlıyor.

Üzüm bağlarında geçen bir ömür

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Hüseyin Budak, 10 yaşından beri üzüm bağlarında çalışarak geçimini sağlıyor. Kendisine ait bağların bakımını yaptıktan sonra yevmiye karşılığında komşularının bağ bakımlarını da yaparak gelirini arttırıyor.

Bağcılığın yoğun olduğu Şarköy ilçesinde doğup büyüdüğünü daha sonra ise Süleymanpaşa'ya taşındığını anlatan Hüseyin Budak, bağ bakımını severek yaptığını, köyünde kendisine ait bağların bakımını yaptıktan sonra yevmiye ile komşularının bağlarına bakım yaparak, hem ek kazanç elde ettiğini hem de bakımsız bağ sayısını azalttığını belirtti.

Hüseyin Budak, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, baharın gelmesi ile üzüm bağlarında otların büyümeye başladığını ve bu otların üzümlerde verim kaybına neden olduğunu belirterek, " Bağ sürüyorum, kendiminkiler hariç birde arkadaşlara yardımcı oluyorum. Baharda başlıyorum, bu otları kazmadan zaten üzüm olmuyor, hastalık tutuyor üzümü. Mecburen dibini kazmak zorundayız. Kesimden (budama) sonra çubukları dışarıya atıyoruz, ondan sonra çapalaması var, birde dipleri kazılacak. Zahmetli ve zor bir iş" diye konuştu.

Yetiştirdiği sofralık üzümleri ve yapraklarını satarak gelir elde ettiğini aktaran Hüseyin Budak, "30-40 yıldır bu işleri yapıyorum, eskiden atlarla sürüyorduk, şimdi motorlar çıktı, aldık onlarla yapıyoruz. Şu anda daha kolay oluyor tabi ki, atla 10 sefer geçeceğin yerden motorla bir seferde bitiriyorsun işi" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Budak'ın çalıştığı bağ ise Süleymanpaşa'ya hakim bir tepede bulunmasıyla birlikte bir çok insanın seyretmek isteyeceği bir şehir ve deniz manzarasına sahip.

(YG-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Hüseyin Budak Süleymanpaşa Tekirdağ Şarköy Genel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title