Haberler

Uzakdoğu'nun Deniz Salyangozunda Tercihi Karadeniz

Uzakdoğu Ülkeleri, Unutkanlığın Giderilmesi Dahil Birçok Faydasının Yanında Cinsel Gücü Artıran Enerji Yiyeceği Olarak Tükettikleri Deniz Salyangozu İçin Karadeniz'i Tercih Ediyor.

Uzakdoğu ülkeleri, unutkanlığın giderilmesi dahil birçok faydasının yanında cinsel gücü artıran enerji yiyeceği olarak tükettikleri deniz salyangozu için Karadeniz'i tercih ediyor.

İçerdiği protein ve genetik özellikleri bakımından tercih sebebi olan "Karadeniz Salyangozu", Çin başta olmak üzere Japonya ve Güney Kore ile birçok Uzakdoğu ülkesinin lüks lokantalarında fahiş fiyatlardan satılıyor. Sinop'un Güzelceçay mevkisinde faaliyet gösteren Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su Ürünleri Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından her yıl tonlarca işlenmiş, pişmiş ve şoklanmış deniz salyangozu Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor.

1 yıl içerisinde Sinop'tan Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su Ürünleri Dış Ticaret Limited Şirketi tarafından Japonya başta olmak üzere Güney Kore ve Çin'e toplam bin 63 ton işlenmiş ve şoklanmış deniz salyangozunun ihraç edildiği belirtildi. Firma tarafından bir yılda 7 milyon 29 bin 643 dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bildirildi.

(SÖ-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title