Haberler

Ustalara Saygı Paneli

Ustalara saygı paneli

Başkan Görmez, Mehmed Said Hatiboğlu'nu andı

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Sadece alim değil aynı zamanda bir mektep haline gelen, pek çok insanın kendisinden istifade ettiği, bize usul öğreten alimlerimiz vardır, Hatiboğlu hocamız böyle bir alimdir" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı KAGEM, toplumun her kesimine ulaşmak, onları başta İslam İlahiyati olmak üzere dini bilgiyle, düşünceyle, kültür ve sanatla buluşturmak, toplumsal sorunlar karşısında söylem ve proje üretmek amacıyla gerçekleştirdiği etkinlikler çerçevesinde "Ustalara Saygı Paneli" düzenliyor. Daha öncesinde Yazar Nuri Pakdil, Fethi Gemuhluoğlu ve Aliya İzzetbegoviç'i anma programları düzenleyen KAGEM, bu panelde Prof.Dr. Mehmed Said Hatiboğlu'nun hayatını tanıttı. Panelde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Prof.Dr. Süleyman Ateş, Prof.Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve Prof.Dr. Ali Birinci panelist olarak yer aldı. Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan panelde Hatiboğlu hakkında bir kısa film izlendi ve ardından Başkan Görmez açılış konuşmasını yaptı.

Panelde aynı zamanda moderatör olan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, alimleri ikiye ayırdığını ifade ederek, "Bir kendi halinde alim olmuş, bir de sadece alim değil aynı zamanda bir mektep, bir ocak haline gelen, pek çok insanın kendisinden istifade ettiği, bize usul öğreten alimlerimiz vardır. Hatiboğlu hocamiz böyle bir alimdir. Bize bilgi vermekle yetinmedi, bilgiyi nasıl kullanacağımızı öğretti" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Hatiboğlu ile anılarına da değinen başkan Görmez, Hatiboğlu'nun öğrettiği yol ve yöntemlerin İslam aleminin ihtiyaç duyduğu önemli bir konu olduğunu belirtti. Diğer panelistler de kendi anılarını seyircilerle paylaştı.

(JA-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Mehmed Said Hatiboğlu Mehmet Görmez Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title