Haberler

Usta Sanatçı Can Kolukısa TEGV Çocuklarıyla Buluştu

Güncelleme:

TEGV'in yürüttüğü ''Okuma Kültürünün yaygınlaştırılması'' projesi kapsamında Ferit Aysan Eğitim Parkında sanatçılarla okuma etkinlikleri devam ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda Türk tiyatrosu ve TV dizilerinin sevilen oyuncularından Ayça BİNGÖL, Hakan BİLGİN, Alican ALTUN, Bennu YILDIRIMLAR'ın katılım sağladığı projede, geçtiğimiz gün Türk sinemasının ve Tiyatrosunun ustalarından sevilen sanatçı Can KOLUKISA çocuklarla buluştu.

Türkiye'nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)'nın İstanbul Bakırköy'de bulunan Ferit Aysan Eğitim Parkı, çocuklar arasında okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında 22.05.2014 Perşembe günü sanatçı Can KOLUKISA'yı ağırladı.

TEGV'e devam eden çocuklarla buluşan ve geçtiğimiz günlerde 80 yaşına girmiş olan tiyatronun ve sinemanın büyük ustası, çocuklara hikâye okudu ve ardından çocuklarla hikâye üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Etkinliğin sonunda sanatçı, Nasrettin Hoca'nın bir hikâyesini çocuklara canlandırma yaptırdı. Küçük bir tiyatro oyunu oynadılar. Tiyatro oynamak çocukları çok heyecanlandırdı.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın 2006 yılından bu yana Yapı Kredi sponsorluğunda sürdürdüğü "Okuyorum Oynuyorum" eğitim programı kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, çocuklara okuma heyecanı kazandırmayı ve okuma kültürü oluşturma yolunda ilk adımı atmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Çocukların aktif olduğu, düşündüğü ve aynı zamanda eğlendiği bir yaratıcı okuma etkinliği olan Okuyorum Oynuyorum eğitim programı, bugüne kadar 100 bin'i aşkın çocuğa okuma, yazma, araştırma, kendini doğru ifade etme gibi konularda beceriler kazandırdı.


Proje kapsamında çocuklarımız sanatçılarımızla buluşmaya devam edecekler.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın, daha güzel bir çocukluk yaşamaları ve yarınlara umutla bakmaları için, okul içi ve dışı saatlerde çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 37 ilde 10 Eğitim Parkı, 44 Öğrenim Birimi, 24 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 3 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana yaklaşık 2 milyon çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2007 yılında Küresel İlkeler Sözleşmesini imzaladı. TEGV ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Can Kolukısa Bakırköy İstanbul Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Ziraat Kupası Yarı Final Tek Maç mı, İki Maç mı? İşte Detaylar 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title