Haberler

Üsküdar Sahaf Festivali Başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen "Üsküdar Sahaf Festivali" ziyarete açıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen "Üsküdar Sahaf Festivali" ziyarete açıldı.

Üsküdar sahilindeki açılışta konuşan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ankara'daki terör saldırısına değinerek, "Çok daha akıcı, coşkulu bir konuşma yapmayı arzu ederdim ama ne yazık ki içimiz kan ağlıyor. Toplum olarak bizim ağız tadımızı bozacak şer güçler boş durmuyor" ifadelerini kullandı.

Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini kaydeden Türkmen, "Bu olaylara sebep olan şey cehalettir. Biz de cehalete karşı faaliyetler yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Hilmi Türkmen, festivalin bu yıl ikinci kez düzenlendiğinin altını çizerek, "Gördük ki ilgi alaka oldukça fazla. İnşallah bundan sonra Sahaflar Festivali Üsküdar için bir gelenek olur. Üsküdar bunu fazlasıyla hak ediyor. Bunu sizlerle birlikte yapacağız" diye konuştu.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler de terör saldırısı dolayısıyla, "Bu cennet vatanda, kardeşliği, birliği ve beraberliği bozmak için çalışan hainler var. Bunlar, milletimiz arasına nifak sokup, kardeş kavgası çıkartmak istiyorlar ama başaramayacaklar" ifadelerini kullandı.

Festivali düzenleyenlere teşekkür eden Güler; "Üsküdar'da çok faziletli insanlar yetişmiş. Onların evlatları olan Üsküdarlı kardeşlerim de, inşallah onların yolundan giderek, kitaba, ilme ve irfana saygı gösterip o yolda gayret sarf edecekler" dedi.

Üsküdar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ahmet Selim Kadıoğlu da teröre karşı en iyi cevabın, kültürel faaliyetleri devam ettirmek olduğunu vurgulayarak, kitaba ve kültüre her görüşten insanın ilgi gösterdiğini söyledi.

İstanbul Sahaflar Derneği Başkanı Adil Sarmusak ise patlamada hayatını kaybedenler için dua isteyerek, şunları kaydetti:

"İnsan için nefes almak, su içmek, yemek yemek ne kadar önemliyse, kitap da o kadar önemlidir. Ne yazık ki biz hala bunun önemini anlama gayreti içinde değiliz. Kitap denen nesneyi, değerlerimizi, ekmeğimizin bile üstüne koymadığımız müddetçe kalkınmamız mümkün değildir."

Sergi, söyleşi ve müzayedelerin gerçekleştirileceği festivale Türkiye'nin çeşitli illerinden 70 kadar sahaf katıldı.

Festival 25 Ekim'e kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Üsküdar Belediyesi Sahaf Festivali Hilmi Türkmen Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title