Haberler

Uşak'ta protesto

Uşak'ta protesto

Uşak'ta protesto

Uşak'ta protesto

- Uşak'ta bir gurup, İzmir-Ankara karayolu üzerindeki arsanın belediye encümeni kararıyla imara açılmasını ve tadilat gördüğü için yenilenen bir banka şubesi tabelasında "TC" ibaresinin bulunmamasını protesto etti.

UŞAK (AA) - Uşak'ta bir gurup, İzmir-Ankara karayolu üzerindeki arsanın belediye encümeni kararıyla imara açılmasını ve tadilat gördüğü için yenilenen bir banka şubesi tabelasında "TC" ibaresinin bulunmamasını protesto etti.

Aralarında CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile CHP Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen'in de bulunduğu bir gurup, akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplandı.

CHP Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, yaptığı açıklamada yeşil alanın kanunlara aykırı olarak imara açıldığını öne sürerek, "Manisa 2. İdare Mahkemesi bizim şikayetimiz üzerine yeşil alanın imara açılmasını yanlış buldu ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz bu kararın uygulanmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından, üzerinde Manisa 2. İdare Mahkemesi'nin kararının basılı olduğu pankartı belediye binası önüne bırakan grup İsmet Paşa Caddesi üzerindeki bir bankanın şubesine gitti.

Burada banka şubesindeki tabeladan "TC" ibaresinin kaldırılmasına tepgi gösteren gurup, banka binasına merdiven dayayarak tabelaya '"TC" ibaresini yapıştırdı.

Milletvekili Yılmaz, yaptığı açıklamada "TC" ibaresinin kaldırılmasına tepki göstererek, "Burası Türkiye Cumhuriyeti, bu bankada Türkiye Cumhuriyeti'nin bankası" dedi.

Gurup, banka önünde imza kampanyası başlattı.

Muhabir: Ali Riza Karasu, Soner Kılınç

Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Kaynak: AA / Güncel

Filiz Bilen İzmir Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title