Haberler

Uşak'ta Fetö/pdy Operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Ogranize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sürdürülen FETÖ/PDY operasyonu kapsamında gözaltına alınan Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi iken FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, açığa alınan Doç.Dr. Mehmet Emin Yüksekkaya, iş adamları Ali Demirhindi, Serkant Dönmez ile infaz koruma memuru Ömer Ercan emniyetteki sorgularından sonra adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren şüpheliler, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, Yüksekkaya, Demirhindi, Dönmez ve Ercan hakkında, "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Terör örgütüne yardım" suçları nedeniyle tutuklama kararı verdi.

Zanlılar cezaevine gönderilirken, Yüksekkaya'nın Uşak Üniversitesi'nde örgütlenmeden sorumlu olduğu, iş adamları Demirhindi ve Dönmez'in de örgüt adına iş dünyasından "Himmet" topladıkları iddia edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ömer Ercan Uşak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title