Haberler

Uşak'ın Ulubey İlçesi'nde Festival Sevinci

Uşak'ın Ulubey İlçesinde Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlenen "Kanyon Kültür ve Turizm Festivali'nin" 3. Yapılıyor.

Uşak'ın Ulubey ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kanyon Kültür ve Turizm Festivali'nin" 3. yapılıyor.

Ulubey Belediyesi'nin düzenlediği festival açılışı kanyon bölgesinde yapıldı. Festivalin açılışına Uşak Valisi Kayhan Kavas, Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, İl Jandarma Alay Komutanı Ruhi Candan, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Ulubey Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer, Ulubey Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, daire müdürleri, ve vatandaşlar katıldı. Festivale, Uşak Barosu'nun düzenlediği sempozyuma katılmak için Uşak'a gelen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'de katılarak kanyonları gezdi.

İki gün süren festival etkinlikleri kapsamında Murat Başaran ve Yudum konserlerinin yanı sıra havai fişek gösterileri ile motorlu planör gezileri düzenlenecek.

Ulubey Belediye Başkanı Hüseyin Buğdaylı, festival açılışında yaptığı konuşmada, kanyonları tanıtmayı ve turizme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Kanyonun dibinden geçen Dokuzsele Deresi temizlendiğinde yamaç paraşütü ve doğa turizmine açmayı planladıklarını belirten Buğdaylı, "Ulubey Kanyonu, Uşak ve Ulubey için büyük önem taşıyor. Bu bölgenin turizme kazandırılması gerekiyor. Kanyonun turistlik önem kazanabilmesi için içerisinden geçen Dokuzsele Deresi'nin tamamen temizlenmesi gerekir. Deri işletmelerinin Uşak Karma-Deri Organize Sanayi Bölgesi'ne taşınmasıyla birlikte kimyasal atıklar azaldı. Kirliliğin ortadan kalkmasıyla birlikte ciddi projelerle kanyonları turizme açacağız. Kanyonlar konusunda herkes üzerine düşeni gerçekleştirmelidir. Karma OSB'deki arıtmanın kanyondan geçen dereye her ne kadar olumlu katkıları olsa da tam kapasite çalışmadığından dolayı aynı kirliliği göstermektedir. Ayrıca bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘Ulubey Kültür Turizm ve Kanyon Festivali'ni geleneksel hale getirerek ilçemizi her yönüyle tanıtıyoruz. Sülümenli Harabeleri ve diğer tarihi ve kültürel varlıklarımızı da turizme kazandırmak istiyoruz" dedi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, ise " Arıtma tesisi olmamasının zararını yıllar boyunca çektik. Bu konuda her zaman yanlışlıklar yapıldı. Arıtma tesisine kavuşarak bir nebze olsun rahatladık. Şimdi bizlere düşen arıtma tesisini istenilen düzeye getirerek bu güzel bölgeyi turizme kazandırmak. Bugüne gelinceye kadar bu işlerin yapılması gerekiyordu. Açıkçası çok geciktik" diye konuştu.

Uşak Barosu'nun davetlisi kente gelen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçekel'de dün sempozyumdan sonra gezdiği kanyonlara hayran kaldı. Gerçekel kanyonlarla ilgili olarak şunları kaydetti: " Uşak'ın böyle doğa harikası bir yerinin olduğunu Uşak'a gelmeden önce bilmiyordum. Görünce hayranlığımı gizleyemedim. Fakat bu zamana kadar bu bölgenin tanıtılmaması da bir o kadar üzüntü verici bir durum. Umarım kısa zamanda bu bölge istenilen düzeye gelerek turizme kazandırılır" dedi.

(KY) 25.05.2008 12:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title