Haberler

Uşak Belediyesi Mehmet Akif Anıtı Yapıyor

Uşak Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Bulunan Ayhan Çevik Parkı Önündeki Boş Alana Mehmet Akif Ersoy'un Anıtı Yaptırıyor.

Uşak Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Ayhan Çevik parkı önündeki boş alana Mehmet Akif Ersoy'un anıtı yaptırıyor.

Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın, Mehmet Akif Ersoy'un anısının yaşatılması adına bu büstü yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Büstü kendi ismini taşıyan mahalleye yapmanın en uygun olacağı düşündük. Bu bağlamda çalışmalar hızla devam ediyor. Şu anada büstün konulacağı kaidenin yanı sıra Kurtuluş savaşını simgeleyen bir kabartma rölyef ve Türk Bayrağı büstünün konulacağı kaideler tamamlandı. Büstlerin yerleştirilmesi ise tamamlanmak üzere. Çevre düzenlemesinin ardından anıtı açacağız" dedi.

İstiklal savaşının asla unutulmaması gerektiğini belirten Başkan Apaydın, "İstiklal harbi unutulmayacak bir şahlanış ve destandır. Böyle bir ortamda milli mücadeleyi ve duygularını dile getirmek çok önemlidir. Mehmet Akif Ersoy bu şahlanışı ve destanı milli marşımız ile dile getirmiştir. Bu nedenle Ersoy'u asla unutmayacağız unutturmayacağız" dedi.

(KY-YK) 22.03.2008 15:01 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title